Közélet

Tömegével jelentkeznek az ukrán hadseregbe, nincs szükség kényszerbehívókra

Fellélegezhet az ukrán lakosság egy része. Annyian jelentkeznek önként a seregbe, hogy nem kell behívókat osztania a rendőrségnek.

Az ukrán belügyminisztérium nyilatkozatot tett a hadkötelezettséggel és mozgósítással kapcsolatban. Eszerint jelenleg nincs szükség további behívók osztására a rendőrségi ellenőrző pontokon – számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

Volunteers in the Ukrainian army receive military training before sending to frontline KYIV, UKRAINE - OCTOBER 13: Enlistees receive military training both virtual and in an interactive environment before they are sent to the frontline as Russia-Ukraine war continues in Kyiv, Ukraine on October 13, 2022. Volunteers practice firing with AK-47 infantry rifle and RPG-7 anti-tank gun. (Photo by Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images)
Ukrajna, önkéntes, behívó
Sok önkéntes jelentkezik az ukrán seregbe, egyelőre nincs szükség kényszerbehívókra.
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images

A lap Denisz Monasztirszkij belügyminisztert idézte, aki elmondta, hogy az önkéntesek nagy száma miatt a toborzópontokon ki tudják választani a legjobb jelölteket.

Nagyon sok önkéntes jelentkezett a toborzópontokra azzal a szándékkal, hogy a honvédség soraiba mozgósítsák őket. Ma már kiválaszthatjuk a legjobbakat a pályázók közül – jegyezte meg a tárcavezető.

Hozzátette, hogy emiatt egyelőre nincsen szükség behívók kézbesítésére az ellenőrző pontokon.

Titkos mozgósításokkal töltheti fel hadseregét Oroszország

A szeptemberben elrendelt sorozás nem hozott átütő eredményt, a frontra kivitt tartalékos katonák semmilyen fordulatot nem hoztak a háború menetében. Így még több emberre van szükség.

 

 

Ukrajna önkéntes behívó
Kapcsolódó cikkek