Közélet

Nyugdíjasnak adta ki magát, így akart Magyarországra szökni a háború elől egy 27 éves ukrán férfi

Az asztélyi határátkelőnél nyújtotta át nyugdíjas-igazolványát a fiatalember, ám hamar kiderült, hogy az hamisítvány.

Egy 27 éves, papíron nyugdíjas ukrán férfi akart belépni Magyarországra csütörtökön. A férfi a Beregsuránnyal átellenben lévő Asztélynál jelentkezett belépésre, hivatalos dokumentumként pedig a nyugdíjas-igazolványát mutatta fel. Ez kellene a törvény szerint ugyanis, hogy elhagyhassa Ukrajnát, és ne kelljen idősként bevonulnia a seregbe. 

Beregsurany,,Hungary,-,July,08,,2019:,Cars,Stopped,On,Customs BEREGSURANY, HUNGARY - JULY 08, 2019: Cars stopped on customs checkpoint of Hungarian-Ukrainian state border between Beregsurany, Hungary and Berehove, Ukraine.
Fotó: Sergiy Palamarchuk

Csakhogy a határőröknek feltűnt, hogy a fiatalember nem igazán tűnik nyugdíjasnak, ezért alaposabban megvizsgálták a dokumentumot, amelyről kiderült, hogy egy egyszerű hamisítvány. Ezzel ráadásul két törvényt is megszegett a férfi, hiszen nemcsak megpróbálta megúszni a besorozást, de még okiratot is hamisított. 

A határőrök az esetről azonnal értesítették a rendőrséget, akik a helyszínen őrizetbe vették a lvivi férfit. Későbbi sorsáról egyelőre nem tudni. 

 

 

háború Ukrajna hamisítvány nyugdíjas határátkelő
Kapcsolódó cikkek