Újabb csecsemőt sikerült kimenteni szerdán a romok alól a dél-törökországi Hatayban, 58 órával a török–szíriai határtérségben súlyos pusztítást okozó földrengés után. 

A munkálatokról készült felvételeken látni lehet, hogy 

a mentőalakulatoknak sikerült összedőlt házfalak között, egy résen át elérniük a négy hónapos kislányt, akit rögvest takaróba burkoltak, és kihoztak a felszínre. A pityergő apróságot a mentősök igyekeztek megnyugtatni. 

A DHA török hírügynökség szerint a lányka szüleit még keresik. 

Szerda hajnalban Kahramanmaras tartomány Elbistan körzetében egy két hónapos csecsemőt sikerült élve kihozni a romok alól, épp a hüvelykujját szopogatta. Nem sokkal később édesanyját is épségben emelték a felszínre. A hétfő hajnali földrengés nyomán eddig 11 700 halálos áldozatot jelentettek Szíriából és Törökországból a helyi hatóságok. 

A Szíriát is sújtó földrengésben született meg egy csecsemő, akit sikerült kimenteni az összeomlott épület romjai alól. Az ország északkeleti részén található Dzsandariszban történt esetet bemutató videón látható, ahogy a mentőcsapatok biztonságba helyezik az újszülöttet, a kismama azonban nem élte túl a tragikus esetet

Egyre fogy a mentőcsapatok ideje, ugyanis a romok alatt a téli körülmények között néhány nap után esélytelen túlélőket találni. A katasztrófa sújtotta övezetben 71 ezer családi méretű sátrat állítottak fel, csaknem 80 ezren dolgoznak a mentésben. Mindenhol törmelék és leszakadt betonelemek nehezítik a munkát – mondta a Baptista Szeretetszolgálat helyszínen tartózkodó munkatársa, Szabó Márk. „Jóformán látjuk a családok utolsó perceit a romok között kutatva” – hangsúlyozta, amikor munka közben egy omladozó ház fala mellől nyilatkozott a VG Podcastnak.

A törökországi áldozatok száma a hétfői földrengések után elérte a 9057-et, miközben a mentők továbbra is törmelékhegyek alá temetett áldozatok után kutatnak – közölte Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök. A damaszkuszi kormány és a lázadók által uralt régiókban működő mentőcsoportok által nyilvánosságra hozott számok összesítése szerint Szíriában legalább 2530-an haltak meg, így a földrengések halálos áldozatainak száma meghaladja a 11 500-at.