Peter Thiel az elmúlt napokban a Silicon Valley Bank (SVB) betétesi rohamának elindítása miatt szerepelt a sajtóban, ám a milliárdos magánélete sem feltétlenül alakul a legsimábban, hiszen szeretője, Jeff Thomas március 8-án hunyt el. A modell-influenszer halála kapcsán a miami rendőrség öngyilkosság gyanújával nyomoz, ugyanakkor a vizsgálatot ismerő források szerint Thielt is kihallgatják.

Key Speakers At The Bitcoin Conference
Fotó: Bloomberg

A The Intercept írása szerint Thomas korábban 

arról beszélt, hogy szeretné Thielt eltántorítani a kultúrharcos tevékenységétől, sőt úgy érzi, eredményeket is képes volt elérni a milliárdosnál.

Thiel és Thomas 2015-ban vagy 2016-ban találkozhattak a Coachella fesztiválon, és Thomast főként az érdekelte, hogyan lehet Thiel Donald Trump lelkes támogatója annak ellenére, hogy meleg. Azonban a szerető elmondása szerint képes volt megérteni a PayPal-alapítót, hiszen az apja is republikánus szavazó, valamint texasi gyökerei is segítik a megértést.

Thiel 2017-ben a befektetési bankár Matt Danzeisennel házasodott össze, és kapcsolata Thomassal a koronavírus-járvány alatt kezdődött. Thomas szerint Thiel igyekezte kitartani őt, és lekenyerezni a legszebb autóval és a legjobb házzal, ám kapcsolatuk nem volt egyenlőnek nevezhető. Ugyanakkor a modell elmondta azt is, nem érezte igazságtalannak a cserét, mondván 

ha már fel kell, hogy adja a szabadságát és az álmait, akkor legalább egy 300 ezer dolláros autót vezet és egy 13 milliós hollywoodi házban lakik.

Thomas arról is beszélt, hogy kapcsolata és lakóhelye kiváló lehetőséget nyit számára az ingatlanos pályán, ugyanakkor nem kívánt azzal hosszú távon foglalkozni. Azt is elmondta, hogy kérte Thielt, maradjon ki a politikából, és részben ez volt az oka annak, hogy a milliárdos jóval csekélyebb támogatást nyújtott 2020-ban Trumpnak, mint 2016-ban.

A modellt ugyanakkor megviselte a kitartotti lét, amiből a tavalyi év vége felé szeretett volna kilépni, ezért is költözött Los Angelesből Miamiba, ám Thiellel kapcsolatban maradt. Testvére, Skylar Ray Thomas Facebook-bejegyzése szerint is öngyilkosság állhatott a férfi halála mögött, hiszen mentális problémákkal és függőséggel küzdött.