Használjuk ki a délelőtti, viszonylag kedevező időjárást, hiszen délután már felhőátvonulások lesznek, amelyekből elszórtan zápor, délnyugaton zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél megerősödik, 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Holnap viszont már megérkezik egy erős hideg front, észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható zápor, zivatar. Néhol jégdara zápor is lehet – írja a Köpönyeg.hu. Az északi szél egyre inkább megerősödik, heves záporok, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Erős hidegfront érkezik. 11–16 fok lesz. 

A,Woman,Tries,To,Hold,Her,Umbrella,In,A,Strong
Fotó: Rainer Fuhrmann

Hétfőn kissé fellélegezhetünk, hiszen nyugaton és keleten már csökken a felhőzet, így többórás napsütésre számíthatunk. Az ország közepén azonban egy úgynevezett összeáramlási zóna alakul ki, itt tartósan borongós, erősen felhős lesz az ég, és záporok, hózáporok is kialakulnak. Erős, olykor viharos lesz az északi szél. Reggel már néhol fagyhat, délután is csak 5–10 fok lesz.

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, majd kelet felől erős felhősödés valószínű. A Tiszántúlon szórványosan fordul elő vegyes csapadék (hó, havas eső, eső). Reggel már országos fagy lehet, délután is csak 7 fok valószínű.

A hét második felében is kitart a hideg és a csapadék. Szerdán és csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan fordulhat elő eső, szitálás, a hegyekben havas eső. Marad a hűvös, reggel még gyengén fagyos idő. Délutánonként 6–12 fok ígérkezik.