Az idei év arról fog szólni, hogy Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását – erről Orbán Viktor beszélt a Fidesz–KDNP esztergomi zárt körű frakcióülésén. Az előadás főbb üzeneteit a Magyar Nemzet ismertette.

Orbán Viktor
Orbán Viktor szerint a tét Magyarország szuverenitásának megőrzése. Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A miniszterelnök szerint Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek. Orbán Viktor azzal indította a beszédét, hogy „az idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen”. 

Látható, ahol ennek tétje van, Amerikában, Trumpot egyenesen börtönbe akarják küldeni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát. A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt

– értékelte az ország helyzetét. Szerinte ennek az az oka, hogy Európában ma Magyarország a legszabadabb ország. Úgy folytatta, hogy 

  • van kerítés a határon, 
  • nincs bevándorlás, 
  • van helyette családpolitika. 
  • Nincs genderideológia az iskolákban, 
  • nem szállítunk fegyvert Ukrajnába, 
  • nem akarunk belekeveredni a háborúba.

Mint fogalmazott, „mi, magyarok, ma befolyásmentesen, szabadon dönthetünk a sorsunkról. Ezért akarnak bennünket elhallgattatni, sőt ebben az évben megpróbálnak minket megtörni. Ezt azonban mi nem fogjuk hagyni.” 

Orbán Viktor ezután rátért arra, kik Magyarország ellenfelei, akiktől meg kell védeni a magyar szuverenitást. Értékelése szerint ők a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokrácia és a szövetségeseik. Ők azok, akik meg fogják támadni Magyarország gazdasági szuverenitását, fel akarják számolni a kulturális szuverenitását, és el akarják venni a politikai szuverenitását. Példákat is hozott arra, hogy mit is jelent mindez a gyakorlatban. 

A gazdasági szuverenitást támadják, amikor el akarják törölni a rezsicsökkentést, amikor a multinacionális cégeket védik. És ha mindez nem lenne elég, be akarják engedni a magyar piacra a GMO-tartalmú, dömpingáras gabonát, és azt is meg akarják mondani, hogy honnan vásárolhatunk energiahordozókat, és mennyiért.

A kulturális szuverenitást akarják felszámolni akkor, amikor erőszakkal akarnak betelepíteni Magyarországra bevándorlókat, és még azt is ők akarják megmondani, hogyan működjenek és mit taníthatnak az egyetemeken, akár a magyar diákokat is kizárva a közös európai ösztöndíjprogramokból. Végül a politikai szuverenitást akarják elvenni akkor, amikor 

nyilvánvaló jogsértéssel tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat,

miközben arra kényszerítenek bennünket, hogy fizessünk Ukrajnának. A kormányfő nyomatékosította, hogy a kesztyűt fel kell venni minden egyes témában, nem szabad engedni Magyarország döntési szabadságából. A magyar szabadságért folytatott küzdelem nemcsak Brüsszelben vagy Amerikában fog eldőlni, hanem itt, Magyarországon, a településeken. „A 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás tétje egy és ugyanaz: Magyarország szuverenitásának megőrzése. A közös értékek alapján állva 2024-et itthon és Európában is meg kell nyerni, nem magunkért, hanem az országért” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Fontos vendég tűnt fel a kormányülésen – minden szem rá szegeződött

A szerdai kormányülésre a miniszterek mellett más is meghívót kapott. Ennek pedig megvolt az oka.