88 ezren kutatnak a párizsi merénylők után

Közélet | Közéleti Hírek

Összesen 88 ezer katonát és rendőrt mozgósítottak Franciaországban, s ezen belül 9650-et a párizsi térségben – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a francia belügyminiszter a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztőségében szerdán elkövetett vérengzés tettesei utáni nyomozásról szólva.


Bernard Cazeneuve hozzátette: minden lehetséges eszközt bevetnek az elkövetők elfogására. A kutatásban helikopterek is részt vesznek.


A Le Parisien című napilap internetes oldala szerint a belügyminiszter bejelentette: Said Kouachit hivatalosan is azonosították mint az egyik támadót. A miniszter szerint a férfi személyazonosságiját megtalálták a Párizs XIX. kerületében elhagyott fekete Citroenben. A miniszter szerint eddig több mint 90 tanút hallgattak ki és kilenc embert állítottak elő.


A miniszter egyben a lehető leghatározottabban elítélte az egyes muzulmán imahelyek ellen elkövetett erőszakos cselekményeket, illetve az imahelyek megszentségtelenítését. ”Nem fogunk eltűrni semmilyen tettet vagy fenyegetést imahelyek ellen, sem bármilyen olyan ellenséges megnyilvánulást, amely származásuk vagy vallásuk miatt irányul egyes franciák ellen. Az ilyen cselekedetek elkövetőinek tudniuk kell: felkutatjuk, őrizetbe vesszük és megbüntetjük őket” – hangsúlyozta Cazeneuve újságírók előtt.

Újabb kilencven perc az álmokért

A Szoboszlai Dominiket képviselő menedzser a Világgazdaságnak kijelentette: a játékos célja, hogy az öt topliga öt legjobb csapatának valamelyikéhez szerződjön.

Ezek a háztartások lesznek az idei fűtésszezon nyertesei

A villanyfűtést alkalmazóknak kell a leginkább a zsebükbe nyúlniuk, energiaszámlájuk ugyanis kiugróan magasra emelkedhet.
Világgazdaság Piactér