88 ezren kutatnak a párizsi merénylők után

Közélet | Közéleti Hírek

Összesen 88 ezer katonát és rendőrt mozgósítottak Franciaországban, s ezen belül 9650-et a párizsi térségben – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a francia belügyminiszter a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztőségében szerdán elkövetett vérengzés tettesei utáni nyomozásról szólva.


Bernard Cazeneuve hozzátette: minden lehetséges eszközt bevetnek az elkövetők elfogására. A kutatásban helikopterek is részt vesznek.


A Le Parisien című napilap internetes oldala szerint a belügyminiszter bejelentette: Said Kouachit hivatalosan is azonosították mint az egyik támadót. A miniszter szerint a férfi személyazonosságiját megtalálták a Párizs XIX. kerületében elhagyott fekete Citroenben. A miniszter szerint eddig több mint 90 tanút hallgattak ki és kilenc embert állítottak elő.


A miniszter egyben a lehető leghatározottabban elítélte az egyes muzulmán imahelyek ellen elkövetett erőszakos cselekményeket, illetve az imahelyek megszentségtelenítését. ”Nem fogunk eltűrni semmilyen tettet vagy fenyegetést imahelyek ellen, sem bármilyen olyan ellenséges megnyilvánulást, amely származásuk vagy vallásuk miatt irányul egyes franciák ellen. Az ilyen cselekedetek elkövetőinek tudniuk kell: felkutatjuk, őrizetbe vesszük és megbüntetjük őket” – hangsúlyozta Cazeneuve újságírók előtt.

Kiderült, hol a legdrágább a mozijegy a világon

Egyes országokban a hagyományos és a 3D-s filmek közötti jegyárak akár több, mint 30 százalékkal is eltérhetnek egymástól.

Az ekhós nehezen kap babavárót

Több olyan visszajelzés érkezett a Világgazdasághoz, amely szerint az ekhós adózási forma fennakad a pénzintézeteknél hitelbírálatkor.
Világgazdaság Piactér