A Tárkinál és a Szondánál is vezet a Fidesz

Közélet | Társadalom

Az európai parlamenti választáson biztos részvételt ígérők 50 százaléka szavazna a Fideszre, 35 százaléka az MSZP-re, 6 százaléka az SZDSZ-re és 4 százaléka az MDF-re – derül ki a Századvég és a Tárki legfrissebb adatsorából. A közvélemény-kutató mérései szerint a pártválasztók körében 18, a biztos szavazó pártválasztóknál 17 százalékkal vezet a legnagyobb ellenzéki párt a szocialistákkal

szemben. Drámai elmozdulást mértek az előző hónap adataihoz képest: a Fidesz támogatottsága mind a pártválasztók, mind a biztos pártválasztók körében 9-9 százalékkal emelkedett, miközben az MSZP népszerűsége 9, illetve 8 százalékkal csökkent. Az ellenzéki párt előnyét mutatják a Szonda Ipsos adatai is: a megkérdezettek 32 százaléka szavazna a Fideszre, 24 százaléka az MSZP-re, ha

most vasárnap lennének a választások. Ez a mérés azonban nem mutat drasztikus eltéréseket az előző hónapokhoz képest, sőt a Szonda szerint mindkét párt támogatottsága egy szűk sávon belül mozog tavaly szeptember óta, amikor a Fidesz átvette a vezetést az MSZP-től. (Nszab. jan. 31., 4. old.)

Eurostat: Kanadából és Svájcból jött a legtöbb befektetés az unióba

Lecsúszott az élről az Egyesült Államok, tavaly már Kanada valamint Svájc adta a legtöbb közvetlen külföldi tőkebefektetést az Európai Unióba.

Minden ötödik magyarra jut egy vállalkozás

A Budapest-központú versenyszférával szemben egyelőre csak a jó mezőgazdasági adottságokkal összefüggő őstermelői aktivitás és a turisztikai gazdasági tevékenységek nyújtanak alternatívát vidéken.
Világgazdaság Piactér