Az ÁÉB a Molba fektetne

Közélet | Társadalom

Az Általános Értékforgalmi Bank (ÁÉB) legnagyobb tulajdonosa nem bánná, ha a Gazprom jelenleg 25 százalékos tulajdonhányada akár 50 százalékig emelkedne a pénzintézetben. Megdet Rahimkulov a Magyar Hírlapnak adott interjújában kifejtette: a mostani széttagolt tulajdonosi struktúra helyett két-három meghatározó tulajdonos hatékonyabban tudná működtetni a bankot. Az üzletember kijelentette: az ÁÉB a Mol iránt érdeklődik. Jelenleg is van egy mintegy 3 százaléknyi részvénypakettje az olajtársaságban, és ezt szeretnék – pénzügyi befektetőként – tíz százalékra növelni. Rahimkulov szerint nem érdemes eladni a Mol gázüzletágát, mert a gázban hosszú távon nagyobb üzlet van, mint az olajban. “Gondot maguknál csak a szabályozás hiánya jelentett. Eddig.” – mondta. (MH 21. old.)

Nőhetnek a kormányzati ráfordítások

A benyújtott költségvetési módosító javaslat alapján alultervezhette a kormány a 2020-as kiadásokat, azonban a gazdaságvédelemre elméletileg korlátlanul költhetnek.

Az utasforgalom 2023 elejére érheti el a járvány előtti volument

Januárban 153 úti cél volt elérhető Budapestről, ez áprilisban két-három városra szűkült és jelenleg mintegy 20 városba lehet utazni.

ÁSZ: stabilitást ad a 2021-es költségvetés

A számvevőszék szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat megfelel az alaptörvényben meghatározott előírásoknak.

Egyre súlyosabbak a vádak az IWF magyar elnökével szemben

Autokratikus vezetői stílus, korrupció, eltitkolt doppingtesztek és kenőpénzek Aján Tamás bűnlajstromán.
Világgazdaság Piactér