Az ÁÉB a Molba fektetne

Közélet | Társadalom

Az Általános Értékforgalmi Bank (ÁÉB) legnagyobb tulajdonosa nem bánná, ha a Gazprom jelenleg 25 százalékos tulajdonhányada akár 50 százalékig emelkedne a pénzintézetben. Megdet Rahimkulov a Magyar Hírlapnak adott interjújában kifejtette: a mostani széttagolt tulajdonosi struktúra helyett két-három meghatározó tulajdonos hatékonyabban tudná működtetni a bankot. Az üzletember kijelentette: az ÁÉB a Mol iránt érdeklődik. Jelenleg is van egy mintegy 3 százaléknyi részvénypakettje az olajtársaságban, és ezt szeretnék – pénzügyi befektetőként – tíz százalékra növelni. Rahimkulov szerint nem érdemes eladni a Mol gázüzletágát, mert a gázban hosszú távon nagyobb üzlet van, mint az olajban. “Gondot maguknál csak a szabályozás hiánya jelentett. Eddig.” – mondta. (MH 21. old.)

Kongatják már a vészharangot

Az elnőiesedés egyik következménye, hogy a végzettek döntő többsége a kisállatokkal foglalkozó praxisokban helyezkedik el.

Finomhangolásra van szükség a VOSZ szerint

Konkrét állásfoglalást még nem határoztak meg a bértárgyalásokkal kapcsolatban, egyelőre a szaktárca hivatalos tájékoztatását várják.
Világgazdaság Piactér