Az egészségügy kommunikátorai

Jog | Közélet

Mobiltelefonos egészségügyi alkalmazást vezetett be a dán egészségügybe egy helybeli szoftverfejlesztő társaság. Az Excitor nevű cég Dánia egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltatójával, a Zealand Care-rel közösen fejlesztett ki egy a Nokia kommunikátorán alapuló alkalmazást a Borkop városában működő egészségügyi intézmények számára.

A szoftveres megoldással a nővéreknek és gondozóknak nem kell bemenniük a kórházba a napi vizitekkel kapcsolatos információért, hanem azokat közvetlenül a kommunikátorra tölthetik le, s így időt takaríthatnak meg. A nővérek a kommunikátoron a betegnek felírt vényekhez és a beteg kórtörténetéhez is hozzáférnek. A gondozók a beteg otthonában felhívhatják az orvost, és konferenciahívásra kapcsolva a beteggel együtt vehetnek részt a beszélgetésben – hívja fel a figyelmet a megoldásra az Excitor igazgatója. Ha gyógyszerre van szükség, azt közvetlenül a páciens kommunikátoron található gyógyszerlapján fel lehet írni.

A kommunikátor által kezelt információ érzékenysége miatt a rendszer fejlesztése során rendkívül nagy figyelmet fordítottak a biztonságosságra. A kommunikátor és a központi ellátórendszer között továbbított és a rendszerekben tárolt információk kódoltak, a munkatársak pedig egyéni felhasználónév és jelszó segítségével jelentkezhetnek be.

Hosszú életű termékeket szükséges tervezni

Vonzóvá kell tenni a hazai újrahasznosító ágazatokat a befektetők számára.

Az amerikai kormány több milliárd dolláros segítséget ad a farmereknek

Az újraválasztására készülő elnök az idén már ötödször járt kampányúton a középnyugati Wisconsinban.

Ők a legjobban kereső focisták

Az első helyen nincs nagy meglepetés.

Korrupcióellenes ügynökséget támogatna a FIFA

Gianni Infantino szerint a szövetség anyagilag is támogatna egy olyan ügynökséget, amely a sportban lévő korrupció ellen küzd.
Világgazdaság Piactér