Az Emmi felbontotta támogatási szerződését az ESZOSZ-szel

Közélet | Társadalom
Több szabálytalanságot talált, ezért felbontotta támogatási szerződését az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezettel (ESZOSZ) - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szövetkezetnél tett ellenőrzés során 2033 ember munkaszerződését vizsgálták, és az ellenőrök megállapították, hogy az ESZOSZ rendszeresen nem tett eleget törvényi kötelezettségének, a munkabérek kifizetése késedelemmel vagy egyáltalán nem történt meg. Megállapították továbbá, hogy a kedvezményezett olyan projektelemeket finanszírozott a részére kiutalt több mint 733 millió forint előlegből, amelyeket önerőből kellett volna fedeznie.


Ezek alapján a minisztérium írásban közölte a szövetkezettel – a szerződésben foglaltaknak megfelelően – a szerződés elállással való felbontásának szándékát. Az Emmi még 2014 végén írt alá támogatási szerződést a szociális szövetkezettel a Komplex Térségfejlesztési Környezettudatos Munkáltatói Program a hátrányos helyzetű, alulképzett munkaerő tömeges foglalkoztatása érdekében című projekt megvalósítására, amelynek keretében az ESZOSZ 2840 emberrel kötött munkaszerződést.


A szövetkezet által foglalkoztatott munkavállalók helyzetének rendezése érdekében a minisztérium egyeztetést kezdeményezett a Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium illetékes képviselőivel, az érintettek közfoglalkoztatásának és egyéb foglalkoztatási lehetőségeinek megoldására – olvasható az Emmi közleményében.

Egyre súlyosabbak a vádak az IWF magyar elnökével szemben

Autokratikus vezetői stílus, korrupció, eltitkolt doppingtesztek és kenőpénzek Aján Tamás bűnlajstromán.

EKB: 8,7 százalékkal csökkenhet idén a GDP az euróövezetben

Az Európai Központi Bank mély euróövezeti recesszióval számol az idei évre.

Magyarország újabb pert nyert a Európai Bizottsággal szemben

2015 februárjában Magyarország a dohányipari vállalkozásokat terhelő új adót vezetett be, egészségügyi hozzájárulás elnevezéssel, ami miatt az Európai Bizottság vizsgálati eljárást indított.

Lufthansa: 2023-ig tart a válság a légi közlekedésben

Még három évig, 2023-ig tarthat a koronavírus-világjárvány miatt keletkezett válság a nemzetközi légi közlekedésben az ágazat legnagyobb német szereplője szerint.
Világgazdaság Piactér