Botrány a Fideszben! Egymást bírálják a képviselők

Közélet

Élesen bírálta egy belső kiadvány hasábjain egri párttársait Demeter Ervin volt titokminiszter, a Fidesz egri önkormányzati frakciójának tagja, helyi választókerületi elnök – idézi a távirati irodát az MTV.


A városi közgyűlés fideszes tagjai időközben nyilatkozatba adták, hogy a jövőben szorosan együttműködnek a város érdekében és energiáikat nem egymás bírálatára, hanem egymás elképzeléseinek támogatására fordítják.


Orosz Ibolya az egri pártszervezet helyettes vezetője, egyben a képviselőcsoport tagja azt mondta az MTI-nek, hogy a következő hetek eseményei döntik el: kialakul-e valódi együttműködés.


Demeter Ervin az egyik nyomtatott formában megjelent kiadványban bírálta a városi Fidesz-frakció egyes tagjait: nevek említése nélkül, de a funkciók megjelölésével.


Az MTI birtokába került dokumentumban Homa János volt fideszes országgyűlési képviselőről azt írta, hogy “az önkormányzat megalakulásakor például csak azért lett önálló kulturális bizottság, hogy egyik polgárinak mondott képviselő bizottsági elnök lehessen. Később további egyéni érdekeinek (…) kielégítése iskolaigazgatói állást eredményezett.”


Szeleczky János alpolgármesterrel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy “elsőként a politikai turizmus kiélvezését mutatta be. Háromhetes ausztráliai kéjutazásra ment el a legfontosabb feladat, a költségvetés időszakában”.


Végül, ugyancsak neve megjelölése nélkül bírálta Orosz Ibolya képviselőt is egy pályázaton elnyert beruházási támogatás miatt. “Ilyen nagy pénzt, a mai piszok világ lényegéből adódóan csak a szocialistának mondott manipulátorok tudnak produkálni” – fogalmazott a politikus.


“Aki sárral dobálódzik, annak nem marad tiszta a keze” – reagáltak a megszólítottak, illetve Magyar István, a Fidesz városi elnöke a volt titokminiszterhez írt levélben.


“Jellemző is gondolkodásmódodra, hogy nem ott találod meg ellenfeleidet, ahol valójában vannak. Tevékenységeddel (…) utólag próbálod elveszíteni az önkormányzati választást” – hangsúlyozták a levél aláírói.


Az ellentét azt követően vált nyilvánossá, hogy Demeter Ervin májusban sajtótájékoztatón bírálta a Fidesz támogatásával megválasztott polgármester tevékenységét. Habis László polgármester az elhangzottakra reagálva már akkor barátságtalan lépésnek nevezte a képviselő nyílt bírálatát, majd június elején Demeter Ervin helyett Magyar István került a városi pártszervezet élére. Igaz, a volt miniszter nem indult a tisztségért, de megőrizte választókerületi elnöki posztját.


 

Új kompetencia központot nyitott a Sanofi Budapesten

A gyógyszeripari cég 5 telephelyen van jelen Magyarországon, 2000 magyar munkavállalót foglalkoztat, az új központban jelenleg 200 dolgoznak.

Nicolas Sarkozyt bűnszövetkezetben való részvétellel gyanúsítják

A francia hatóságok feltételezése szerint Sarkozy a 2007-es kampányához összességében 50 millió eurót kapott a Kadhafi-rezsimtől.

Négyéves mélyponton az euróövezeti infláció

A fogyasztói árak éves összevetésben 0,3 százalékkal csökkentek az euróövezetben szeptemberben, ami 2016 áprilisa óta a leggyengébb érték.

Az unióban minden ötödik ember az elszegényedés határán él

Több mint 92 millió ember él a szegénységi küszöb közelében az Eurostat friss felmérése szerint.
Világgazdaság Piactér