Donald Trump is gratulált Emmanuel Macronnak

Közélet | Politika
Donald Trump amerikai elnök gratulált a megválasztott francia elnöknek, a politikus Twitter bejegyzésben fejezte ki jókívánságait Emmanuel Macronnak.

„Gratulálok Emmanuel Macronnak, Franciaország következő elnökének a mai nagy arányú győzelemhez. Alig várom a közös munkát” – olvasható Donald Trump bejegyzésében. A francia elnökválasztás második fordulójának eseményeit a nagy amerikai televíziós csatornák élőben közvetítették. A kommentárok emlékeztetnek arra, hogy korábbi megnyilatkozásaiban Donald Trump óvatosan nyilatkozott, kifejtve, hogy bárki legyen is Franciaország új elnöke, az amerikai kormányzat szívesen működik együtt vele.

A CNN hírtelevízió Párizsból tudósító munkatársnője arra is emlékeztetett, hogy Barack Obama volt elnök a francia választások második fordulója előtt videóüzenetben tette le voksát Emmanuel Macron mellett. Donald Trump május végén, a G7-es országcsoport itáliai csúcsértekezletén várhatóan találkozik majd az új francia államfővel, akivel – amerikai sajtóhírek szerint – valószínűleg megvitatja a párizsi klímaegyezményt. Washington egyelőre még mindig nem döntött, hogy kilép-e az egyezményből.

07:00
Gazdaság

Magasabb áron kínálják a hazai szamócát

Tíznapos késéssel indult a magyar termesztésű szamóca szezonja, és az árak is a tavalyi szint fölött vannak.
06:00
Gazdaság

Gyengülő szélben az erőművek

Az idén kiesik a fix árat és áramátvételt is biztosító támogatásból (KÁT) az arra jogosult szélenergia-kapacitások 5 százaléka, majd 8 év alatt az összes.
Világgazdaság Piactér