Egerszegi, Darnyi, Rózsa, Czene Schmittet támogatja

Közélet | Társadalom

Tizenkét sokszoros magyar bajnok úszó, köztük hat olimpiai bajnok foglalt állást a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztéért folytatott harcban. Az ötszörös olimpiai bajnok, Egerszegi Krisztina, a négyszeres bajnok Darnyi Tamás mellett Rózsa Norbert valamint Czene Attila is a jelenlegi elnök, Schmitt Pál mellett állt ki. A nyugalom érdekében Schmittre van szükség, és úgy gondolják, hogy a szervezet politikamentesen működött – hangoztatták. Schmitt kihívója az úszó-szövetség elnöke, Gyárfás Tamás.


Darnyiék ezt az Index birtokába jutott levelet írták alá, igaz egyikük sem MOB-tag:


“A Magyar Alkotmány és az Olimpiai Charta elveivel összhangban a MOB Alapszabálya is elítéli a hátrányos megkülönböztetés minden formáját.


Kérjük, hogy továbbra is Schmitt Pál vezesse a magyar olimpiai mozgalmat, akit a MOB közgyűlése 2005. tavaszán a pekingi olimpia évének végéig a demokrácia elveinek betartásával, titkos szavazással óriási többséggel erősített meg elnöki tisztségében.


A kétszeres olimpiai bajnok immár 17 év óta eredményesen és politikamentesen vezeti a magyar olimpiai mozgalmat. Alig két évvel a 2008-as olimpiai játékok előtt hazánk hagyományaihoz méltó jó szereplés érdekében egységben irányított felkészülésben a magyar csapatnak egységben irányított felkészülésre és összefogásra, nem utolsó sorban nyugalomra van szüksége.”


Aláírók: Egerszegi Krisztina, Ágh Norbert, Batházi István, Czene Attila, Darnyi Tamás, dr. Hargitay András, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Sós Csaba, Szabó József, dr. Wladár Sándor és Wladár Zoltán (Index)

Meghódítaná a világot a franchise-cár

Az orosz Fjodor Ovcsinnyikov mindig újít: volt, hogy drónokkal vitette ki a pizzákat, felhőalapú rendszerén át koordinálja a rendeléseket. Most globális terveket sző.

ÁSZ: lezárult az Iparművészeti Múzeum ellenőrzése

Az ÁSZ szerint az állami vagyon védelme nem volt biztosított.
Világgazdaság Piactér