Folyamatos fejlesztés, versenyképes termék

Közélet | Politika

Az üzemterület bővítésére és korszerű eszközök beszerzésére pályázott a romhányi Ipoly Kenyér Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a gvop keretében a kkv-k műszaki-technológiai fejlesztését célzó kiírásra. A mintegy 37,5 millió forint összköltségű projekt keretében 270 négyzetméterrel bővítik és ezáltal megduplázzák az üzem- és raktárterületet – tudtuk meg Szendrei Emma ügyvezetőtől. A beruházásra azért van szükség, mert a háromról két műszakra kíván átállni a pékség. A jelenleg 26 főt foglalkoztató cégnél szükség lehet egy-két új munkatársra is.

A fejlesztési terv a cégvezetés fejében már jóval a pályázati kiírás megjelenése előtt megfogalmazódott, majd kerestek egy tanácsadó céget, aki segített nekik a megfelelő pályázati ablak kiválasztásában. Bár szereztek már tapasztalatokat más jellegű hazai finanszírozású pályázatokon, ez egy olyan nagy volumenű projekt, hogy úgy gondolták, biztosabb, ha segítséget vesznek igénybe – mondta Szendrei Emma.

A gvop-s pályázatot azért találták jobbnak, mint a SAPARD-ot, mert a beruházást szinte azonnal megkezdhették. Az épület azóta már majdnem elkészült, most átmeneti hitelt vesznek fel, hogy be tudják fejezni. Persze ezt nem fogják ingyen adni, és jelzáloggal is megterhelik az ingatlant – jegyezte meg az ügyvezető.

Az Ipoly Kenyér jelenleg mintegy száz boltot lát el pékáruval Nyugat-Nógrádban. Szendrei Emma elmondta, hogy a környék piaca már lefedett, új vevők megszerzése nagyon nehéz. A beruházás célja ezért egyrészt a megmaradást célozza, másrészt a kismértékű növekedést. “Folyamatos fejlesztésekre van szükség, hogy versenyképes termékeket tudjunk kínálni, és fennmaradjunk a piacon” – fogalmazott az ügyvezető. (VG)

Titokban viszik ki Venezuelából az aranyat

A The Wall Street Journal szerint Venezuela titokban kiárusítja az aranykészletét. Több mint 7 tonna már Afrikában található.

Photon: beindult a fotósok és videósok Uberje

A 2017-ben indított cég ügyvezetője szerint a startup-ökoszisztéma Magyarországon az aranykorát éli, de azért vannak olyan akadályok, amelyekkel mindenkinek meg kell küzdenie.
Világgazdaság Piactér