Hoffmann: 16 milliárd a közoktatás megújítására és a pedagógusképzésre

Közélet | Politika

Összesen 16 milliárd forintot fordítanak a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) forrásaiból a köznevelési rendszer tartalmi megújítását és a pedagógusképzés átalakítását, az életpályamodell kidolgozását célzó programokra 2015 elejéig – jelentette be Hoffmann Rózsa szerdán Budapesten. A témában egész napos konferenciát rendeztek a fővárosban.


A közoktatás fejlesztését, szakmai, informatikai támogatását célzó programrészre mintegy 6,8 milliárd forint jut, míg a pedagógus-továbbképzés megújítását és az életpályamodell kidolgozását segítve csaknem 9,9 milliárd forintot különítenek el – mondta el az oktatásért felelős államtitkár az MTI kérdésére.


Hoffmann Rózsa megjegyezte: az oktatási ágazat a rendelkezésre álló forrásokat 100 százalékosan lekötötte és ki tudja használni. Ez igen nagy eredmény, ugyanis az uniós források lekötése és lehívása a korábbi években nagyon sok gondot okozott – fűzte hozzá.

Csökken a vállalatok adóbürokráciája

Régóta vártak már a magyar vállalkozások a becslésalapú előzetes adózás megszüntetésére, ugyanis bonyolult számításoktól szabadulnak meg ezzel.

Kilencmillióan sem leszünk 2035-re

Az egészségügyi és az oktatási kiadások minimális emelkedését és a nyugdíjkiadások erősebb növekedését várja a kormány a jövő évi költségvetés 2070-ig történő kitekintésében.
Világgazdaság Piactér