Jobb kamat az alapoknál

Jog | Közélet

Egyre több kis- és középvállalkozó próbálja meglévő készpénzállományát minél hatékonyabban fialtatni, amelyre a befektetési alapok megfelelő megoldást adnak – magyarázta Pázmándi László, a Budapest Alapkezelő termékmenedzsere. Az alap portfóliójában döntően diszkontkincstárjegyek vannak. A likviditási alap sajátossága, hogy a befektetőknek nem kell attól tartaniuk, hogy pár napos időtávon árfolyamveszteséggel szembesülnek, s az alaptípus teljesítményét a hirtelen piacingadozások sem tudják elmozdítani – emelte ki a termékmenedzser.

Az ajánlott befektetési futamidő egy hónap, de több olyan vállalkozás is van, amely pár napra is elhelyezi átmeneti likviditását az alapban. Az ügyfeleknek a befektetési jegyek visszaváltásakor 500 forintos költséggel kell számolniuk. Ha a befektetési jegyet öt napon belül visszaváltja a vállalkozás, az 500 forintra még 0,9 százalékos díj rakódik. Ami a hozamokat illeti, az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a normál banki betéteknél jobb teljesítménnyel számolhatnak a befektetők – ez most 6-7 százalék körül mozog -, ugyanakkor az ügyfélnek megmarad az a szabadsága, hogy a pénzéhez bármikor hozzányúlhat. (FB)

Képes-e Brüsszel válságot kezelni?

Ahogy a koronavírus minden előzetes forgatókönyvet felülírt, a költségvetésről szóló vitával is ez történt. Vélemény.

Egy cégben a Siemens energia-üzletága

A nemzetközi Siemens csoport magyarországi érdekeltségeknél is megtörténnek a szükséges változások.

Pénzcsap nyílik a közlekedési ágazatban

A közösségi közlekedést lebonyolító cégeknek jövőre mintegy százmilliárd forinttal, a korábbi ötödével jut nagyobb támogatás.

Közel ötmilliárd forint támogatást nyertek Pest megyei vállalkozások

A támogatás összege cégenként a 300 millió forintot is elérheti.
Világgazdaság Piactér