Jobb kamat az alapoknál

Jog | Közélet

Egyre több kis- és középvállalkozó próbálja meglévő készpénzállományát minél hatékonyabban fialtatni, amelyre a befektetési alapok megfelelő megoldást adnak – magyarázta Pázmándi László, a Budapest Alapkezelő termékmenedzsere. Az alap portfóliójában döntően diszkontkincstárjegyek vannak. A likviditási alap sajátossága, hogy a befektetőknek nem kell attól tartaniuk, hogy pár napos időtávon árfolyamveszteséggel szembesülnek, s az alaptípus teljesítményét a hirtelen piacingadozások sem tudják elmozdítani – emelte ki a termékmenedzser.

Az ajánlott befektetési futamidő egy hónap, de több olyan vállalkozás is van, amely pár napra is elhelyezi átmeneti likviditását az alapban. Az ügyfeleknek a befektetési jegyek visszaváltásakor 500 forintos költséggel kell számolniuk. Ha a befektetési jegyet öt napon belül visszaváltja a vállalkozás, az 500 forintra még 0,9 százalékos díj rakódik. Ami a hozamokat illeti, az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a normál banki betéteknél jobb teljesítménnyel számolhatnak a befektetők – ez most 6-7 százalék körül mozog -, ugyanakkor az ügyfélnek megmarad az a szabadsága, hogy a pénzéhez bármikor hozzányúlhat. (FB)

Meghódítaná a világot a franchise-cár

Az orosz Fjodor Ovcsinnyikov mindig újít: volt, hogy drónokkal vitette ki a pizzákat, felhőalapú rendszerén át koordinálja a rendeléseket. Most globális terveket sző.

ÁSZ: lezárult az Iparművészeti Múzeum ellenőrzése

Az ÁSZ szerint az állami vagyon védelme nem volt biztosított.
Világgazdaság Piactér