Pénzbüntetéssel megúszta a vak komondoros polgármester

Jog | Közélet
Első fokon 420 ezer forint pénzbírságra ítélték a fülöpházi polgármestert.

Bűnösnek találta első fokon a bíróság súlyos testi sértés bűntette miatt Balogh József volt országgyűlési képviselőt, Fülöpháza polgármesterét. Azonban csak 420 ezer forintos pénzbüntetést kapott, valamint a 256 ezer forintos bűnügyi költséget kell megfizetnie, és maradhat polgármester is.


Az akkor még fideszes parlamenti képviselő maga is elismerte, hogy 2013-ban ittasan megverte az élettársát. A bíró két, közepesnél nagyobb erejű ütésről számolt be, ezen kívül egy korábbi bántalmazás nyomait vették észre. Baloghot a Fidesz kizárta a parlamenti frakcióból, azonban polgármester maradt, és 2014-ben ellenjelölt nélkül újra is választották.


Az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést kért, valamint azt, hogy kötelezzék a polgármestert indulatterápiára – egy szigorúbb ítélet azt is jelenthette volna, hogy elveszti a polgármesteri széket is. A védőügyvéd arra hivatkozott, hogy az újraválasztás mutatta: helyben megbocsátottak Baloghnak, valamint arra, hogy a rendőrségnek nem hazudott, a vak komondoros történettel csak a médiában próbálta védeni magát.


Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztésért fellebbezett. Balogh három nap gondolkodási időt kért a nyilatkozattételre.

09:00
Gazdaság

Jóval többet keresünk, mint egy éve

Idén szeptemberben a bruttó átlagkereset 292 900 forint volt, 13,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.
07:02
Gazdaság

Dübörög a karácsonyi szezon a játékpiacon

Már november elején elkezdődött a karácsonyi vásárlás, az az időszak, amely a játékpiacon az éves forgalom 60-70 százalékát adja – mondta lapunknak Borhi János, a Formatex Kft. ügyvezetője.
Világgazdaság Piactér