Képzett és olcsó a budapesti munkaerő

Közélet | Társadalom
Az uniós tagállamok között az egy órára jutó átlagos munkaerőköltség 25,8 euró, míg Magyarországon 8 euró volt. A Budapesten élő 25 és 40 év közöttiek 45 százaléka diplomás- derül ki az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közleményéből.

Európa egyik legolcsóbb, mégis nagyon képzett munkaerejét, a legolcsóbban kialakítható irodai munkahelyeket, valamint régiós közlekedési csomópontot találnak Budapesten azok a nemzetközi cégek, amelyek központjukat vagy kutatási részlegüket kívánják ide telepíteni – összegezte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) Budapest vonzerejét a gazdasági szereplők számára közleményében.A közlemény szerint az IFK a DTZ közreműködésével készített elemzést a témában, amely megállapítja: a Budapesten élő 25 és 40 év közötti korosztály 45 százalékának van felsőoktatási diplomája. A keresett mérnök-informatikusok száma folyamatosan bővül, évente 1100-an kezdik meg tanulmányaikat ezen a szakon.


Az uniós tagállamok között az egy órára jutó átlagos munkaerőköltség 25,8 euró, míg Magyarországon 8 euró volt 2013 harmadik negyedévében.


A fővárosban egy négyzetkilométerre 9 tömegközlekedési megálló jut, ez közel duplája a prágainak és a bécsinek – emeli ki a közlemény, miként azt is hangsúlyozzák: a magyar főváros közvetlen összekötéssel kapcsolódik a régió többi fővárosához, Európa csaknem minden városa megközelíthető innen repülővel.

9:13
Gazdaság

Tovább emelkedett a cigaretta ára

Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára nőtt jelentős mértékben.
7:10
Gazdaság

Megugrott az idegenforgalom

Többen jöttek és többet költöttek a külföldiek Magyarországon a harmadik negyedévben, mint az előző év azonos időszakában.
Világgazdaság Piactér