Kisebb az érdeklődés az ipari ingatlanok iránt

Közélet | Társadalom

Tavaly a tervezett 225 ezerből mindössze 145 ezer négyzetméter készült el és csökkentek a bérleti díjak a hazai ipari ingatlanpiacon – állapítja meg a DTZ Research. A modern logisztikai parkok kínálata mára meghaladja a 435 ezer négyzetmétert. A piacon megjelentek a Budapesttől távolabbi régiós

központok és a jövőben itt várhatók nagyobb fejlesztések. A Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fórumának felmérése szerint a múlt év egészét tekintve az utolsó három hónapban volt a legélénkebb a fővárosi irodapiac. Ekkor 42 ezer négyzetméter irodaterületet adtak bérbe, 4 ezerrel többet, mint az előző negyedévben. A vizsgált időszakban a 1,36 millió négyzetméternyi bériroda-állomány 20,5 százaléka állt üresen. Az utolsó negyedévben kötött szerződések közül kiemelkedik az ExxonMobil és a Raiffesen Bank irodabérlete a Center Pointban, valamint az EGI és a Swietelsky előszerződése a Science Park B épületében lévő irodákra. (MH 15. old., NG 17. old.)

Szórakozás a nagyvilágban

A világ melyik nagyvárosában a legolcsóbb a bulizás és hol a legdrágább a mozijegy? Mi olcsó Moszkvában, és miért kell a zsebünkbe nyúlni Miamiban?

Anticiklikus irányba mozdul a fiskális politika

Az adócsökkentések és az akciótervek azonban továbbra is prociklikus hatást fejtenek ki.
Világgazdaság Piactér