Kossuth téri csiki-csuki – Galéria!

Közélet
Vasárnap több alkalommal is kiürítette a rendőrség a budapesti Kossuth teret; este hét óra előtt mintegy hatvan demonstrálót szorítottak ki a térről - jelentette az MTI helyszíni tudósítója. Este hét óra előtt mintegy 100 rendőr sorfalat alkotva terelte a mintegy 60 tüntetőt a Batthyány örökmécses irányába. A délután fél ötös akcióban körülbelül 250 rendőr szorította ki a demonstrálókat a Kossuth térről az Alkotmány utcán keresztül. A rendőrök azokat az embereket szorították ki, akik az egy órával korábbi akciót követően visszaszivárogtak a térre. Korábban, délután fél négykor a rendőrsorfal a Nádor utca irányába terelte az embereket.

Az akció ellen a tüntetők “ÁVH”, “ÁVH”, “Hazaárulók” felkiáltásokkal tiltakoztak, néhányan a Himnuszt énekelték.


Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a rendőrök három embert emeltek ki a tömegből. Az akciók ideje alatt lezárták a forgalom elől a Kossuth teret, a villamosok és a buszok sem jártak. A nap folyamán rendőrök 5-6 fős csoportokban járőröztek a helyszínen, és szúrópróbaszerűen igazoltatták a demonstrálókat.


Becslések szerint 400-500 rendőrt vontak össze. Az autóbuszok felirataiból arra lehet következtetni, hogy vidékről, egyebek mellett a Dunántúlról és a Dél-Alföldről is csoportosítottak át rendőröket a fővárosba. A Kossuth tértől nem messze lévő Szabadság téren is rendőröket látni, csakúgy, mint a környező utcákban.

Szombaton késő estig folytatódott a kis létszámú tüntető csoport és a jelentős túlerőben lévő rendőri alakulat “fogócskája” a budapesti Kossuth Lajos téren és a tér körüli utcákban. A rendőrök este tíz óra után szorította ki a Kossuth téri kordon közelében összegyűlt mintegy húsz tüntetőt – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. Közel félszáz rendőr a Nádor utca irányába, egészen a Garibaldi utcáig tolta az éneklő és kormányellenes jelszavakat kiabáló embereket, akik közül többen hangosan sérelmezték, hogy az intézkedő rendőrökön láttak azonosító számot. (AS Network-MTI)


Fotókat ITT talál

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

15:23
Gazdaság

Élesben ismerkedhetnek a kkv-k a digitalizációval

Várhatóan januárban csatlakozhatnak az első kis- és közepes vállalatok az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekthez.
07:35
Gazdaság

Továbbra sem tudni, mit akar London

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.
Világgazdaság Piactér