MTV: a reklám marad, az elnök megy?

Közélet | Társadalom

A Magyar Televízió Rt. közalapítványi kuratóriumának elnöksége érvénytelennek nyilvánította, ezért ma felbontja azokat az áprilisban kötött szerződéseket, amelyekkel 2007-ig évi 900 millió forint plusz áfáért eladták a köztévé reklámidejét. A megállapodást szabálytalanul, az elnökség hozzájárulása nélkül írta alá akkor még ügyvezető alelnökként az MTV jelenlegi elnöke, Ragáts Imre, akinek – a Magyar Hírlap értesülése szerint – valószínűleg távoznia kell ezért posztjáról. A reklámidőt az Inter Media Group Kft.-nek, a Standard Media Kft.-nek és a Classic Media Online Bt.-nek adták el. Egyes értesülések szerint az IMG Kft.-t az RTL Klub egyik résztulajdonosa irányítja, amit a kereskedelmi tévécsatorna közleményben cáfolt. A kuratóriumi elnökség és a köztévé jogászai ettől függetlenül úgy vélik, hogy az inflációt nem követő szerződés hátrányos az MTV-nek. A kuratórium a köztévé felügyelőbizottságát kérte fel arra, hogy november 6-ig vizsgálja ki, milyen mértékben felelős a szerződésekért az aláíró, Ragáts Imre. A Népszava értesülései szerint az MTV közalapítványi kuratóriumának elnöksége már pénteken menesztette volna Ragáts Imre elnököt, ezt azonban a négy MDF-es kurátor elsietett lépésnek tartotta.(NSZ 1., 3. old., MH 1., 3. old., Nszab, 1., 9. old., NG 4. old.)

Egyre több lehetőséghez jutnak a kkv-k

A garancia a vállalkozásoknak azért jó, mert a fedezetpótlás segíti a hitelhez jutást, és alacsonyabb kamatszintet is biztosíthat számukra – mondta Búza Éva, a Garantiqa vezérigazgatója a Világgazdaság konferenciáján.

Tisztul a piac és egyre több a növekedési lehetőség

A hazai pénzügyi infrastruktúra nem csak magyar viszonylatban jó, hanem nemzetközi szinten is – hangzott el többek között a Világgazdaság konferenciáján.
Világgazdaság Piactér