Nem kell a Magyar Gárda - A weimarizálódás jelét látja a fideszes polgármester

Közélet

Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere szerint tekintettel kell lenni azokra, akiknek rokonai a nyilasok a Dunába lőtték, mert bennük félelmet kelthet a Magyar Gárda – írja a Heti Válasz.

A Fideszes polgármester a weimarizálódás jelét látja a Jobbik kezdeményezésében. Úgy véli, a párt tájékoztatása ellenére a Magyar Gárda tagjai fegyvert hordanak majd, és „árpádsávos masírozásuk” már elég ok arra, hogy a szervezet megalakulását ellenezze.

Lázár szerint az állam nem mondhat le az erőszak monopóliumáról, ezért megengedhetetlen a gárdázás.

A polgármester ugyanakkor úgy vélte, hogy a Simicskó István által kezdeményezett Honi Gárda  körül egyetértés van, egy ilyen szervezet a honvédségen belül megoldhatná a tartalék-képzést, ami a NATO elvárása is.

Lázár János kijelentette: a Fidesz nincs rosszabb állapotban, mint bármelyik más párt, amelyik két választást veszített el egymás után, ugyanakkor a vereségnek következménye kell, hogy legyen, s „számlát az idő be fogja nyújtani”.

A képviselő szerint az MSZP esetleges gyengesége nem segít a Fideszen, amelynek szakemberei a választások közti időszakban a gazdasági szférában keresnek lehetőségeket, és elhagyják a pártot.

Lázár nem tartotta aggályosnak, hogy többmilliós PR-megbízást adott Várhegyi Attilának az Emlékpont projekt arculatának kialakítására. A polgármester fenntartotta az egyik kórházból a másikba szállított beteg ügyével kapcsolatban tett nyilatkozatát, miszerint ha nem vezetik be az egészségügyi reformot, a betegnek nagyobb esélye lett volna az életben maradásra.

Lázár rekord nagyságú, 18 milliós költségtérítéséről a hetilapnak elmondta: álszentségnek tartja az ügyet, hiszen a rendszerváltáskor olyan egyezség született, amely az alacsony fizetések mellett magas költségtérítéseket biztosított, a tételes elszámolási kötelezettséget pedig az MSZP szüntette meg. A polgármester kijelentette: nincsenek országos politikai ambíciói, de azért egyszer szeretne végre kormánypárti polgármester lenni.

A Fitch is felminősítette Magyarországot

Kettőből kettő: az S&P után a Fitch is felminősítette a magyar adósbesorolást.

Rengetegen dolgoznak a problémáink megoldásán

A munkavállalók 3,5 százalékának, csaknem 160 ezer alkalmazottnak az a fő tevékenysége, hogy problémákat old meg.
Világgazdaság Piactér