Orbán jól használja ki, hogy a magyarok szeretik az áldozatszerepet

Közélet | Közéleti Hírek
A Deutschlandradio Kultur német országos közszolgálati rádió Orbán Viktor kormányfő politikai tevékenységéről közölt összeállítást.

A rádió Politikai tárca című műsorában Orbán Viktor permanens forradalma címmel sugárzott anyag szerzője, Krisztina Koenen kiemelte: kevesen értik a kormányfőnél jobban a magyarokra jellemző érzésvilágot, amelyben a magyarság a nyelvében egyedül, ellenségektől körülvéve álló, az idegen uralom ellen évszázadok óta szabadságharcot folytató áldozatként, de ugyanakkor a térség más népeivel szemben fölényben lévő nemzetként mutatkozik meg.


Ebben a világképben a kudarcért mindig valaki más felelős, a menekvés pedig az erős államtól remélhető, és Orbán Viktor mindezt megerősíti szavazóiban, amivel azt a jóleső érzést közvetíti, hogy közülük való – fejtette ki Krisztina Koenen.

Másként fáj az infláció szegénynek és gazdagnak

A szolgáltatások a gazdagabb országrészek, a hagyományos fűtési módszerek a szegényebb térségek inflációját nyomják felfelé.

Sorra nyeri a csatákat Ázsia a szabadalmi háborúban

Ázsia átvette a vezető szerepet a nemzetközi szabadalmi kérelmek regisztrálásában. Kínai, japán és koreai cégek uralják a globális innovációs szférát.
Világgazdaság Piactér