Politikai botrányba keveredett Balázs Péter színész-direktor?

Közélet

Balázs Péter színész-rendezőt választotta a szolnoki önkormányzat a Szigligeti Színház igazgatójának. A most megválasztott igazgató kinevezése öt évre szól, Balázs Péter június 16-ától irányítja a teátrumot – tudósít az InfoRádió.


Összesen hét pályázat érkezett a szolnoki színház vezetői posztjára, miután másodszor írták ki a pályázatot a direktori székre.


A pályázók között volt Szikora János, a teátrum jelenlegi vezetője, Balázs Péter színész, Lukáts Andor színész-rendező, Anger Zsolt színész-rendező, Bozsó József színész, Mertz Tibor, a Nemzeti Színház művésze, valamint Telihay Péter rendező.


A hét elején egy szakmai bizottság hallgatta meg a pályázókat, és az InfoRádió úgy tudja, a testület Anger Zsolt munkáját tartotta kiemelkedően a legjobbnak.


Ennek dacára a város önkormányzatának oktatási és kulturális bizottsága nem támogatta a szakma által javasolt jelölt felkérését.

A szakma képviselői hétfő este nyílt levelet fogalmaztak meg Szalay Ferenc polgármesternek, amelyben tiltakoznak az ellen, hogy az önkormányzat teljes mértékben figyelmen kívül hagyta a szakmai grémium döntését.


A színházi szakma képviselői Pécsett, az országos színházi találkozó helyszínén ülnek össze, hogy megvitassák, miként tudnák megmásíttatni a döntést.

A Fitch is felminősítette Magyarországot

Kettőből kettő: az S&P után a Fitch is felminősítette a magyar adósbesorolást.

Rengetegen dolgoznak a problémáink megoldásán

A munkavállalók 3,5 százalékának, csaknem 160 ezer alkalmazottnak az a fő tevékenysége, hogy problémákat old meg.
Világgazdaság Piactér