Projektértékelés

Közélet | Politika

A projekt értékelésének az a célja, hogy felmérjük annak sikerét és hatását. Az összefoglaló értékelés a következő alapvető kérdésekre ad választ: 1. Sikeres volt-e a projekt? Mik voltak az erősségei és gyengeségei? 2. Milyen mértékben teljesítette a projekt vagy a program az általános célkitűzés(eke)t? 3. Milyen haszna származott a résztvevőknek a projektből? 4. Az eredmények igazolják-e a projekt költségeit? 5. Lemásolható, illetve átvihető-e más területekre a projekt?

Az értékelés a legtöbb esetben a következő részekből áll: 1. Háttér. 2. Az értékelés módszere és felépítése. 3. Az értékelés eredménye. 4. Következtetések (és ajánlások).

A következtetések az eredményeket szélesebb alapokra helyezik. A következtetés ajánlásokat is megfogalmazhat a szerződő szervezet, az érdekeltek, illetve azok számára, akik hasonló céllal, hangsúllyal és szándékkal kívánnak projektet indítani.

Forrás: Pályázati kisokos/Nemzeti Fejlesztési Hivatal

Titokban viszik ki Venezuelából az aranyat

A The Wall Street Journal szerint Venezuela titokban kiárusítja az aranykészletét. Több mint 7 tonna már Afrikában található.

Photon: beindult a fotósok és videósok Uberje

A 2017-ben indított cég ügyvezetője szerint a startup-ökoszisztéma Magyarországon az aranykorát éli, de azért vannak olyan akadályok, amelyekkel mindenkinek meg kell küzdenie.
Világgazdaság Piactér