Projektértékelés

Közélet | Politika

A projekt értékelésének az a célja, hogy felmérjük annak sikerét és hatását. Az összefoglaló értékelés a következő alapvető kérdésekre ad választ: 1. Sikeres volt-e a projekt? Mik voltak az erősségei és gyengeségei? 2. Milyen mértékben teljesítette a projekt vagy a program az általános célkitűzés(eke)t? 3. Milyen haszna származott a résztvevőknek a projektből? 4. Az eredmények igazolják-e a projekt költségeit? 5. Lemásolható, illetve átvihető-e más területekre a projekt?

Az értékelés a legtöbb esetben a következő részekből áll: 1. Háttér. 2. Az értékelés módszere és felépítése. 3. Az értékelés eredménye. 4. Következtetések (és ajánlások).

A következtetések az eredményeket szélesebb alapokra helyezik. A következtetés ajánlásokat is megfogalmazhat a szerződő szervezet, az érdekeltek, illetve azok számára, akik hasonló céllal, hangsúllyal és szándékkal kívánnak projektet indítani.

Forrás: Pályázati kisokos/Nemzeti Fejlesztési Hivatal

Kuba ökröket vet be az üzemanyaghiány miatt

Nyolcezer ökröt vetnek be mezőgazdasági munkákhoz. A súlyos üzemanyaghiány miatt sok traktor kihasználatlanul vesztegel.

Egyre pesszimistább az OECD

A szervezet az euróövezeti növekedési prognózison is rontott, javarészt a Németországban tapasztalható lassulás miatt.
Világgazdaság Piactér