Sportszergyárat épít hazánkban a Brunswick

Közélet | Társadalom

Az évi 3,3 milliárd dolláros forgalmat bonyolító Brunswick Corp. több milliárd forint értékű zöldmezős beruházás keretében várhatóan Székesfehérváron hozza létre legnagyobb európai gyárát. Az önkormányzat illetékese egyelőre csak annyit közölt, hogy minden esély megvan arra, hogy a bowlinggyártás mellett csónakmotorok, horgászfelszerelések és kerékpárok előállításával foglalkozó amerikai óriásvállalat Székesfehérvárra települjön, ám a végleges döntésig a helyhatóság nem kíván nyilatkozni a beruházás részleteiről. A Brunswick Corp. egyébként 51 százalékos tulajdonában lévő, kondicionáló gépeket gyártó Life Fitness leányvállalatán keresztül jelen van már a magyar piacon. A Brunswick-leány a közelmúltban a kiskőrösi Protokon Kft.-vel alapított vegyesvállalatot. (NG 5. old.)

Csökken a vállalatok adóbürokráciája

Régóta vártak már a magyar vállalkozások a becslésalapú előzetes adózás megszüntetésére, ugyanis bonyolult számításoktól szabadulnak meg ezzel.

Kilencmillióan sem leszünk 2035-re

Az egészségügyi és az oktatási kiadások minimális emelkedését és a nyugdíjkiadások erősebb növekedését várja a kormány a jövő évi költségvetés 2070-ig történő kitekintésében.
Világgazdaság Piactér