Távozik Leszek Miller

Közélet | Társadalom

Lemond tisztségéről országa EU-csatlakozása másnapján, május 2-án a lengyel miniszterelnök – jelentette be pénteken Leszek Miller. A kormányfő azt követően döntött így, hogy a kormányzó Baloldali Demokratikus Szövetségből (SLD) kilépő politikusok Marek Borowski házelnök vezetésével új pártot alapítottak Lengyelország Szociáldemokráciája (SDPL) néven. A baloldal választási győzelme óta eltelt két és fél évben négymillió választó fordult el az SLD-től. Ha most tartanának választásokat, a lengyelek 18 százaléka az új baloldali pártra szavazna, míg a jelenlegi kormánykoalíció 4,6 százalékkal be sem kerülne a parlamentbe.(Nszab, márc., 27., 1., 2. old., MH, márc., 27., 6. old., NG, márc. 29., 2. old., MH, márc. 29., 6. old.)

Elképesztő összegből építenék újra az ausztrál idegenforgalmat

Az ausztrál idegenforgalmi tanács szerint a tűzvész miatt az év végére legkevesebb 4,5 milliárd ausztrál dolláros veszteség éri az ágazatot.

Hatalmasra duzzadt az építőgéppiac

Bődületes növekedés után, erre az évre már csökkenő forgalmat jósolnak a nagyra nőtt piacukkal korántsem elégedetlen építőgép-forgalmazók.
Világgazdaság Piactér