Tiltakozik a fuvarozók egyesülete egy német intézkedés ellen

Közélet | Közéleti Hírek

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) tiltakozik a Németországban hatályba lépett intézkedés ellen, amely szerint május 25-től kezdve bírsággal sújtják a gépjárművezetőt és az őt alkalmazó céget, ha a heti 45 órás pihenőidőt nem kereskedelmi szálláshelyen tölti – közölte az MKFE csütörtökön az MTI-vel.

Az MKFE tiltakozása nyomán a Nemzetközi Közúti Fuvarozási Unió (IRU) felszólította a német kormányt a rendelkezés végrehajtásának két hónappal történő elhalasztására. Az MKFE a helyzet rendezése érdekében kérte a magyar kormány és Magyarország németországi nagykövetségének segítségét is – írja közleményében a szervezet.

Kifejtik: a magyar fuvarozók kényszerhelyzetbe kerültek. Belgium és Franciaország után most már Németország is bírságol, ha a sofőr a heti 45 órás pihenőidőt a kabinban tölti. A protekcionista rendelkezés többletköltségeket okoz a magyar fuvarozóknak, ami magyar vállalkozások százait, munkahelyek ezreit szüntetheti meg.

17:55
Gazdaság

Ázsia és Amerika között dúl a szabadalmi háború

Az IBM és a Samsung nevéhez köthető a legtöbb céges szabadalom, az Amazon ugyanakkor mindenkinél többet költ kutatásra.
13:42
Gazdaság

Csak a jól elköltött uniós forrás segíti a hazai gazdaságot

Nem mindegy, milyen célra költjük el az uniótól kapott pénzeket, ráadásul nem csak a közösségi forrásokra érdemes támaszkodni.
Világgazdaság Piactér