Továbbra is népszerű a Corvinus: íme az egyetem ponthatárai

Közélet | Közéleti Hírek
Több mint 9100-an felvételiztek idén a Budapesti Corvinus Egyetem képzéseire, 5809-en a jelentkezési lap első helyére sorolták a felsőoktatási intézményt.

9154-en – ennyien jelölték meg a jelentkezési lapon a Budapesti Corvinus Egyetem valamelyik szakját, állami ösztöndíjas helyre 7780-an pályáztak – írja az Eduline. A Corvinusra felvételizők többsége alapszakra jelentkezett, mesterképzésre 2457-en szeretnének bejutni.

Az emberi erőforrások szak állami ösztöndíjas formájához 443, az önköltségeshez 409 pont kellett, az idei felvételi topszakjához, a gazdálkodási és menedzsmenthez magyar nyelven 447, angol nyelven 440 pont. A kereskedelem és marketing is több ezer felvételizőt vonzott idén, állami ösztöndíjas helyet a Corvinuson (is) 449 ponttal lehetett szerezni, önköltségest pedig 431 ponttal.

A nemzetközi gazdálkodás szakra felvételizőknek legalább 460 és 461 pontra volt szükségük (előbbi az angol, utóbbi a magyar nyelvű képzés ponthatára), a budapesti képzési helyen pénzügy és számvitelt tanulókat pedig 450 ponttól vették fel államilag támogatott képzésre.

A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar szociológia képzésén 386 (magyar nyelvű, állami), a nemzetközi tanulmányok szakon (magyar nyelvű, állami) 465, kommunikáció- és médiatudomány szakon (magyar nyelvű, állami) 455 volt a ponthatár. A magyar nyelvű alkalmazott közgazdaságtan szakhoz 458, a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés képzéshez 440 pont kellett.

A 2017-es felvételi ponthatárokról az alábbi linken olvashatnak.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Minőségi problémákat talált a Nébih a sajtkrémeknél

A 31 termékből 20 esetben indult hatósági eljárás.

KSH: tovább nőtt a foglalkoztatottság

A foglalkoztatottak száma 17 ezerrel nőtt, ezzel a munkanélküliek átlagos száma 160 ezerre csökkent.

Lassulást jelez az építőipar alakulása

Jelentősen veszített lendületéből a fejlesztések bővülése a múlt év utolsó három hónapjára, így kérdéses, hogy két számjegyű lesz-e a szektor növekedése.

Egyre sürgetőbb az egységes Google-adó

A nemzetállamonként eltérő szabályozás versenyhátrányba hozhatja az uniós cégeket.
Világgazdaság Piactér