Választási csalás: megismétlik a szavazást Baján

Közélet | Politika

A Kecskeméti Törvényszék illetékes bírói tanácsának határozata szerint meg kell ismételni a szavazást a bajai 32-es számú szavazókörben. A döntés ellen nincs helye jogorvoslatnak.


A szóban forgó körzet az, ahol a Fidesz jelöltje a múlt heti időközi választást megnyerte – minden más szavazókörben kiegyenlített volt az eredmény, a 32-esben azonban nagyot nyert a kormánypárti jelölt.


Egy magánszemély azonban fellebbezett, mert szerinte a választási eljárásról szóló törvényt sértve, szervezetten utaztattak embereket a szavazáshoz. Csatolta a 32. szavazókör szavazatszámláló bizottsága egyik tagjának nyilatkozatát is arról, hogy a szavazatszámláló bizottságba a Lungo Drom által jelölt tag a szavazás során mobiltelefonjáról SMS-eket küldött. Fellebbezett az MSZP és az Együtt2014-PM is, azzal az indoklással, hogy egy felvételen egy férfi “kifejezetten elismeri, hogy szervezetten szállít szavazókat a szavazókörbe”.


“Mától a Fidesznek papírja is van arról, hogy csalt Baján, és ma bebizonyosodott az is: csalás nélkül a rezsim alulmaradt volna a kormányváltók szövetségével szemben” – kommentálta az Együtt 2014 a bírósági döntést.


A múlt heti időközi választáson Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje 467, Teket Melinda, az MSZP, az Együtt, és a DK közös jelöltje pedig 406 szavazatot kapott.

Rendet tesznek Rómában

Velencéhez hasonlóan Rómának is elege lett a turistákból. Vége az utcazenélésnek, nem lehet szerelem-lakatot elhelyezni, és a Colosseumnál sem fagyizunk többet.

Eurostat: Kanadából és Svájcból jött a legtöbb befektetés az unióba

Lecsúszott az élről az Egyesült Államok, tavaly már Kanada valamint Svájc adta a legtöbb közvetlen külföldi tőkebefektetést az Európai Unióba.
Világgazdaság Piactér