Végéhez közeledik a Dunaferr privatizációja

Közélet | Társadalom

A vevő Donbasz-Duferco konzorcium és az eladó ÁPV Rt. képviselői szinte minden fontos kérdésben megállapodtak, a privatizációs szervezet várhatóan a jövő héten jóváhagyja a Dunaferr-tranzakciót lezáró megállapodás tervezetét, így az érintettek még februárban szentesíthetik a szerződést. Az ügylet további feltétele, hogy a konzorcium állapodjon meg a hitelező bankokkal. A Dunaferr Rt.-re kiírt

pályázatra jelentkezők közül a Donbasz vezette csoport garantálta a legmagasabb foglalkoztatási kötelezettséget, öt évig megtartja a jelenlegi munkavállalói létszámot. A tranzakció összértéke, a tőkeemeléssel, a beruházásokkal, kistérségi-fejlesztésekkel, a munkakörülmények javításának költségeivel, valamint a vételárral együtt a következő öt évben 100 milliárdra tehető. (NG 4. old., NSZ 5.

old.)

Hollandiában a legjobb nyugdíjasnak lenni

Továbbra is a holland és a dán nyugdíjrendszer a legkiszámíthatóbb, és ez nyújtja a legnagyobb biztonságot. A hatvan év felettiek száma az évszázad közepére elérheti a kétmilliárdot.

Felminősíthet a Moody’s is

A makrogazdasági alapok rendben vannak, ám a Moody’s egy lépéssel lemaradt a másik két nagy hitelminősítőtől, így van esély a jobb osztályzatra.
Világgazdaság Piactér