Vigyázat! Támad a plágiumkereső kopó - Nézze meg Ön is!

Közélet

Vége az összeollózott szakdolgozatok, “tudományos” publikációk korának. A plágiumkereső kopóprogram átverhetetlenül kiszűri a szellemi tolvajlást – írja a Népszabadság.


A KOPI online plágiumkereső és információs portál  elsődlegesen a plágiumok felderítésére és a dokumentumok másolás elleni védelmére jött létre. A rendszer már párszor tízszavas egyezést is képes kimutatni. A program ingyenes.


Az összeollózott művek leginkább az oktatásban terjednek, kiemelten a felsőoktatásban. De a tudományos életben is találni példát arra, hogy a szakcikk szerzője nem jelöli meg összes forrását. Hasonlóan fontos lehet a program a könyvkiadók számára is, hiszen egyre többször fordul elő, hogy egy kiadó szellemi termékét egy másik átcímkézve, kissé átszerkesztve dobja a piacra.

14:03
Gazdaság

Ltp után: a kormány felturbózná a csokot

Gulyás Gergely szerint a lakáskassza sokkal inkább volt kassza, mint lakás. A kormány azt tervezi, hogy kiszélesíti a családi otthonteremtési kedvezményt, de lesz falusi csok is.
06:16
Gazdaság

Kevesebbet költöttek munkahelymegőrzésre

A munkahelyek megőrzésére 1,885 milliárd forint jutott. Az így fenntartott munkahelyeken 3,4 ezer dolgozót foglalkoztattak tavaly.
Világgazdaság Piactér