Manager Magazin

Homokdűnéken át a célig

Még ma is az autósport egyik meghatározó eseménye a Dakar rali, amely a mauritániai terrorfenyegetettség után éppen tíz éve köszönt el Afrikától.

Berepülnek a raktárakba

Az online kereskedelem óriási növekedése mellett hamarosan fenntarthatatlanná válik a leltározás hagyományos formája. Egy magyar startup olyan drónos megoldást dolgozott ki, amellyel ötször gyorsabb a leltározás.

A sebesség megszállottja

Kilenc hónappal a jogosítvány megszerzése után „megszületett” az autóversenyző Kiss Norbert is, aki az idén már a harmadik kamion-Európa-bajnoki címéért száll harcba. Pályafutása fontos tanulsága, hogy a tehetség többet ér, mint a pénz.

A gyilkos pók hálójában

Jeff Bezos olyan gépezetté alakította át az Amazont, amely egymás után hódít meg különféle iparágakat. Az online kereskedelem után most az egészségügy, a bankszektor és a logisztika van soron.

A 45 galamb és a villámfiúk

A verseny az idővel galambokkal kezdődött: Brüsszel és Aachen távíróvégpontjai között repültek oda és vissza hírekkel és részvényárakkal. A madarak hat órával verték meg a leggyorsabb vonatot.

A postakocsitól a drónig

A vadnyugaton még postakocsikkal szállították a különböző csomagokat, míg manapság már drónokkal újul meg a házhoz szállítás.

Testre szabott elegancia

„Kleider machen Leute” – mondja a német, hiszen szerintük a ruha teszi az embert. Ebben valószínűleg több igazság van, mint a mondás magyar fordítottjában: nem a ruha teszi az embert.

A tőzsdeparkett legendái

Budapesten az első tőzsde 1864-ben nyílt meg, és 1948-ig folyamatosan működött.
Világgazdaság Piactér