Merre tovább... Pesztericz Péter?

Manager Magazin

Hetedik éve dolgozik a cégnél; mennyire volt egyértelmű, hogy egyszer ön lesz a vállalat első számú vezetője? – ez volt a manager magazin első kérdése Pesztericz Péterhez, aki februártól a
csomaglogisztikára specializálódott trans-o-flex Hungary Kft.-t irányítja.


Az előd Válaszából kiderült: már három évvel ezelőtt, amikor elődje, Josef Ecker megkezdte magyarországi munkáját mint a cég ügyvezetője, jelezték a tulajdonosok, hogy az ő megbízatása ideiglenes, és Pesztericz Péterre úgy számítanak, mint aki egyszer a cég élére állhat. „Ez az ígéret meghatározta az elmúlt három év munkáját; teljesen más szemléletben dolgoztam, hiszen a cél mindig előttem lebegett” – fogalmazott Pesztericz Péter. Hozzátette: „Joseffel ennek jegyében dolgoztunk együtt a közös munkákon, mondhatjuk úgy is, hogy ő oktatott, miként kell majd egyes részfeladatokat, a cégen belüli egyes osztályok munkáját irányítanom az ügyvezetői székből.”


Új kihívás Az új topvezető azt mondja, attól függetlenül, hogy elődje távozott a trans-o-flex Hungarytól, továbbra is megmarad vele a kapcsolata, sőt, a jövőben mindketten részt vesznek a magyarországi új központ létrehozásában, ami a cég életében mérföldkő lesz. „Hamarosan olyan telephelyre költözhetünk, ahol az épület jellege, az épületbe telepített vadonatúj szortírozó rendszer kifejezetten egy csomaglogisztikai cég igényeinek felel meg” – húzta alá a szakember.
A cégnél töltött éveket tekintve arra a legbüszkébb, hogy irányításával szinte a nulláról állt fel az értékesítési osztály, és hogy ezzel a csapattal a gazdasági válság hatásainak ellenére sikerült a vállalatot nyereségessé tenni. Arra a kérdésre, mi az, amit sajnál, hogy „kimaradt” ezekből az évekből, azt mondja, az akvizícióval együtt járó új tulajdonosi elvárásoknak történő megfelelés mellett kevés idő jutott a csapatszellem fejlesztésére az egyes osztályok között. Ám azonnal hozzá is teszi: „Ez most itt van az asztalomon, és azon leszek, hogy ezt az elmaradást pótoljam.”


Pesztericz Péter (39)

űA Széchenyi István Főiskolán diplomázott logisztikai szakirányon. A Malévnál szerzett értékesítési tapasztalatai után a budapesti székhelyű Danton Kft.-hez került értékesítési igazgatóként. 2004-ben kezdett dolgozni a trans-o-flex Hungary Kft. jogelődjénél, a Road Parcel Kft.-nél, ő lett a cég értékesítési vezetője. Az eredetileg magyar tulajdonú vállalkozást 2007-ben vásárolta meg az osztrák posta, ez magával hozta a cégen belüli struktúraváltást és a névváltozást is: ekkortól Pesztericz Péter az értékesítés mellett a marketingterület vezetője is lett, 2008-tól pedig az ügyfélszolgálat szintén a hatáskörébe került. 2011. februártól a cég ügyvezetője.

Változások Ezen kívül is számtalan feladat vár most Pesztericz Péterre, a legnagyobb kihívást azonban a napi munkaidő beosztása adja számára, most napi 10-12 órát dolgozik. „Fél évet adok magamnak, hogy ezeket az extra munkaidőket csökkentsem, úgy, hogy a családommal is elegendő időt tudjak tölteni” – ígéri. A családja egyébként maximálisan támogatja, igaz, csak most szembesülnek az új körülményekkel. „Rövid idő telt még el a kinevezésem és az ezzel járó túlórázások óta, ám bízom benne, hogy mire úgymond hozzászokhatnának ezekhez a megváltozott körülményekhez, addigra sikerül visszaállni a régi kerékvágásba.” Ez azért is fontos számára, mert a családja nagyon sok energiát ad neki. „Mindemellett feltölt és inspirál a kollégáim lelkes és támogató hozzáállása is az új helyzethez” – hangsúlyozza. Ha ideje engedi, szeret sportolni, s bár kinevezése óta erre kevés ideje jut, hetente két alkalommal mindenképp beiktatja a napirendjébe. 

Több mint hat és félmillió amerikai vár segítségre

Soha nem látott szintre nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány alatt.

2,9 százalékos államháztartási hiánnyal számolnak

Magyarország EDP-jelentése 2,9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 67,4 százalékos államadóssággal számol 2020-ra.

Könnyítést kapnak a Médiatanács által támogatott helyi és körzeti médiumok

A járvány miatt könnyítést kapnak a testület által támogatott médiaszolgáltatók – tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Elkerüli az eladói hullám a Richtert

Extrém módon felülteljesít idén a Richter-részvény, nemcsak a hazai blue chipekhez, de még az euró­pai szektortársakhoz képest is.
Világgazdaság Piactér