Jövőre véget ér a félvezetők hiánya szerint, aki minderről egy Olaszországi technológiai rendezvényen beszélt a CNBC szerint. A Tesla vezér szerint több üzem építése is folyamatban van, ami enyhítheti a számos iparágat érintő, ám az autóipar számára különösen nehéz helyzetet okozó hiányt.

Fotó: Patrick Pleul / POOL  / AFP

A milliárdos szavaiból nem derült ki, hogy mely gyárakra gondol, ám a vezető csipgyártók, mint az Intel vagy a TSMC Amerikában épülő gyárai csak évek múlva kezdhetik meg a termelést iparági szereplők szerint.

A legtöbb tanácsadó sem ért egyet a Tesla vezérrel, az idő előrehaladtával egyre távolabbra várják a helyzet normalizálódását, így a legtöbben csak 2023-tól valószínűsítik a félvezetők kínálatának felzárkózását a járvány után megnövekedett kereslethez.

A milliárdos a Tesla első negyedéves jelentése kapcsán maga is beszélt az ellátási problémákról és Musk júliusban a cég otthoni energiatárolásra alkalmas Powerwalljai kapcsán azok termelésének lemaradásáról beszélt a csiphiány miatt. A félvezetők termelése kapcsán legutóbb a Kelet-Ázsiában fellángoló koronavírus-járvány hátráltatta azok gyors piacra jutását, mely térség a csipek tesztelése, összeszerelése és csomagolása terén játszik kulcsszerepet.