Miután a Facebook szándékosan tartott vissza információkat a Giphy felvásárlása kapcsán, a brit versenyhatóság (CMA) 50,5 millió fontos bírság kiszabása mellett döntött – írja a Yahoo News.

Fotó: Shutterstock

Közlésük szerint figyelmeztették a céget, hogy a kért információk visszatartása a szabályok áthágását jelenti és mint írják, a bírság minden vállalat számára figyelmeztetésül kell szolgáljon, hogy senki nem áll a törvények felett.

A CMA szerint ez volt az első eset, hogy egy cég tudatosan hagyta figyelmen kívül a hatóság utasításait. A Facebook – mely a közeljövőben jelentősen átalakulhat és akár nevet is változtathat – ennek ellenére nem ért egyet a döntéssel és vizsgálja milyen opciók állnak a rendelkezésére.

A Facebook számos nehézséggel néz szembe az utóbbi időben elsősorban a cég egykori alkalmazottjának,  Frances Haugennek állításai miatt, lévén az egykori dolgozó szerint a vállalat tudatosan hagyta figyelmen kívül, hogy termékei ártanak a gyerekeknek, rossz hatással vannak a mentális egészségre vagy éppen növelik a társadalmi polarizációt.