A Netflix csütörtöki, tőzsdezárást követő gyorsjelentését a befektetők nem fogadták túlságosan pozitívan, de a Squid Game rajongóinak nincs okuk panaszkodni. 

A negyedéves számok közzététele során ugyanis a vállalat társ-vezérigazgatója és tartalomért felelős vezetője, Ted Sarandos ugyanis elmondta, lesz folytatása a népszerű sorozatnak, sőt annak világa csak most kezdődik

 – írja a Variety.

Sarandos szerint a Squid Game-et azok közzé a franchise-ok közé sorolta, melyek esetében a vállalat a streamingen kívüli bevételekre is számít élő tapasztalatok, játékok és merchandise területén. 

A vezető a második évadával márciusban jelentkező Bridgertont és a nyáron negyedik szezonnal érkező Stranger Thingset említette még hasonló alkotásokként.

A Squid Game készítője, Hwang Dong-hyuk már korábban jelezte, hogy érkezhet a következő évad, sőt a főszereplő is visszatér. A streamingszolgáltató a héten további koreai alkotások érkezését is jelezte.

A Netflix az első évadért 21,4 millió dollárt fizetett, miközben számításaik szerint a sorozat 891 milliós értéket teremtett a szolgáltató számára. 

A Netflixnek 2021 végén 221,8 millió előfizetője volt világszerte, ám ez az adat csalódást keltett a befektetőkben, így a cég részvényei zuhanásba kezdtek a negyedéves eredmények közzététele után.