Az ARD "Sportschau" című műsora a Bundesliga-szezonban drasztikus nézőszám-csökkenést szenvedett el. Az összefoglalókat átlagosan 3,9 millióan nézték meg. Ez körülbelül 17 százalékkal kevesebb, mint az előző szezonban.

Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben (R) pours beer over Bayern Munich's Croatian headcoach Niko Kovac as Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski (C), holds the trophy after the German First division Bundesliga football match FC Bayern Munich v Eintracht Frankfurt in Munich, southern Germany,  on May 18, 2019. (Photo by Christof STACHE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP

"Az átlagosan közel 900 ezer néző elvesztése természetesen aggaszt minket" - mondta Axel Balkausky, az ARD sportkoordinátora a Deutsche Presse-Agenturnak. Balkausky az érdeklődés visszaesésének okai közé sorolta egyebek között a kevésbé izgalmas meccseket – ez alatt valószínűleg a Bayern München sima győzelmét értik - és a műsor időpontját is. Szerinte ugyanis "nem biztos, hogy a szombatot még mindig alapvetően meccsnapnak tekintik a szurkolók”.

A másik német közszolgálati a ZDF "Aktuális Sportstúdiója" esetében is jelentős csökkenést tapasztaltak. Átlagosan 1,78 millióan nézték szombat este, míg az előző évadban 2,01 millióan. "A járvány miatti üres lelátók és a bajnoki küzdelem izgalomhiánya nem növeli a Bundesliga vonzerejét, és ez a nézőszámokban is megmutatkozik" - mondta Thomas Fuhrmann, a ZDF sportigazgatója. "Az olyan régi kedvencek visszatérése, mint a Schalke 04 és a Werder Bremen, ugyanakkor jövőre mindenképpen segít a bajnokságnak."