Pénteken sem bírtak talpra állni a tengerentúli részvénypiacok, a lejtmenetbe azonban már bekapcsolódtak a csütörtökön még relatív erőt mutató technológiai papírok is. A jóval a várakozások felett alakuló foglalkoztatottsági adatokból ugyan azt lehetett megállapítani, hogy továbbra is feszített a munkaerőpiac.
Ennek ellenére a befektetők negatívan reagáltak az adatra, mivel így jelentősen csökkent annak a valószínűsége, hogy a Fed hamarosan kamatcsökkentésbe fog kezdeni.

Így a jelentés után az emelkedésnek induló benchmark kötvényhozamok láttán sokan a profitrealizálás mellett döntöttek, mivel igen nagy csalódásra adott ok, hogy a Fed hosszabb ideig fog kivárni az irányadó kamatláb csökkentésével, mint amit a befektetők beáraztak. Az IBM, az Intel és a negyedéves eredmény-előrejelzését csökkentő Motorola vezetésével a 30 Dow komponens papírból 27 a negatív tartományba fejezte be a pénteki napot.

Az idei év első két kereskedési napján közel 10 százalékot zuhanó olaj ára pénteken stabilizálódott a kritikus 55 dolláros szint felett, mivel az előző hét utolsó napján a WTI ára 72 centtel feljebb kapaszkodva, 56,3 dolláron zárt.
A meteorológiai intézet legfrissebb előrejelzése valamelyest megnyugtathatta a kedélyeket, mivel a szakértők szerint január 20-ig egy hideg fornt fog átvonulni az USA északi részén. Többen pedig már a katari olajipari miniszter január ötödikei azon bejelentésére spekulálnak, miszerint elképzelhető, hogy az OPEC már március előtt újra összeül, ha az olaj az ára tovább ereszkedik lefelé. Az arany három százalékos mélyrepülése viszont továbbra is eladói nyomás alatt tartott a nemesfémkitermelő cégek papírjait és ma hajnalban nem
sikerült biztos támaszra találnia a réznek sem, mivel a sanghaji árutőzsdén a réz ára tovább szakadt. (Concorde Call)