A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

A MÁV Zrt.-nek semmi köze a MÁV Általános Biztosító Egyesülethez

Ismét a média középpontjába került negatív híradások kapcsán a MÁV Általános Biztosító Egyesület, amelyet nemegyszer csak „MÁV”-ként emlegetnek. Ezért a vasúttársaság ismételten szükségesnek látja leszögezni: a Magyar Államvasutak Zrt. 2006 óta sem tagsági, sem gazdasági kapcsolatban nincs a MÁV Általános Biztosító Egyesülettel.

A jogszerűtlen névhasználat megszüntetésére a jogi lépéseket a MÁV Zrt. már rég megtette, az ügy a bíróság előtt van.

A Magyar Államvasutak Zrt. alapítóként ugyan részt vett a MÁV Általános Biztosító Egyesület megalakulásában, azonban 2006. januárjában kilépett a Biztosító Egyesületből és minden jellegű kapcsolatot megszakított a társasággal, majd közbeszerzési eljárás keretében új biztosító társasággal kötött szerződést.

Mindezt azért tartják fontosnak közölni, mivel az elmúlt időszakban a Biztosító Egyesületet több biztosított is azonosította a MÁV Zrt.-vel, feltételezve, hogy a biztosító mögött a MÁV áll. A hasonló jellegű gondok miatt a vasúttársaság már a kilépésekor felszólította a Biztosító Egyesületet nevének megváltoztatására, és a jogszerűtlen névhasználat megszüntetésére a jogi lépéseket megtette, az ügy a bíróság előtt van. Ezzel párhuzamosan, 2005 áprilisa óta folyik a MÁV Zrt. és a MÁV ÁBE közötti díjelszámolási per.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek