Pénz- és tőkepiac

A volt MÁV-osoknak már nem csak az ár számít

Átlagosan több mint 18 ezer forintot spórolhatnak a mostani kampányban a MÁV biztosító korábbi ügyfelei, akik nyáron biztosítóváltásra kényszerültek. Sőt a CLB alkusz által üzemeltetett biztositastipp.hu oldal statisztikái alapján a volt MÁV ÁBE-s ügyfelek közel fele most még a tavalyinál is alacsonyabb díjakon köthet kötelező biztosítást. Az alkuszcég szerint viszont az idén változott az ügyfelek preferenciája, és az eddig megkötött csaknem 7000 szerződésből látszik, hogy csupán 61 százalékuk választotta a legolcsóbb biztosítást, ez azt mutatja, hogy az ár mellett sokan más szempontokat is figyelembe vesznek, ez pedig fokozottan igaz lehet azokra, akik a MÁV-val a közelmúltban megégették magukat – mondta Bravik Attila, a CLB ügyviteli igazgatója.

A biztosítást váltók közel 40 százaléka akár 10 százalékkal magasabb díjat is hajlandó kifizetni egy nagyobb biztonságérzetet adó, közismertebb biztosítónak – mondja Bravik. A CLB tegnapi gyorsjelentése szerint egyébként az átkötők körében továbbra is az Allianz vezet 34 százalékkal, a második a Wabard 17 százalékkal, őket követi a Köbe 9 százalékos kötési aránnyal.

A Netrisk szintén tegnap tette közzé legfrissebb számait, elsősorban az újrakötésekkel kapcsolatban. A piacvezető portálon az eddig megkötött szerződések 25 százaléka volt újrakötés, tehát az ügyfelek nagyobbik része még mindig új biztosítót választott – mondja Haraszti Zsolt, a Netrisk ügyvezetője. Az újrakötésekben az Aegon jár az élen – az Allianz egyelőre főként a konkurenseitől szerzett ügyfeleket. A középmezőnyhöz tartozó biztosítók közül – amelyek részesedése az új szerződésekből 10 százalék alatt marad – az OTP Garanciánál, a Generalinál és az Aegonnál is jelentős az újrakötések aránya, a listavezető Aegon esetében az új szerződések kétharmadát meglévő ügyfelek hozzák. VV

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek