Lezárult az ANY Biztonsági Nyomda bolgár leányvállalatának, a Direct Services 50 százalékos tulajdonrészének értékesítési tranzakciója, a bolgár hatóságok a tulajdonosváltást bejegyezték, a két millió eurós vételárat a vevő kifizette az ANY-nek – jelentette be pénteken a magyar társaság.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A nyomdavállalat közleménye szerint szerencsés találkozásnak tekinthető, hogy a két cég tervei éppen egybeestek, így az ANY expanziós és a bolgár informatikai piacon akkoriban erős pozícióval rendelkező Kontrax piacbővítő elképzelései eredményeként, 2005-ben az ANY a Power Solutions o.o.d.-vel, a Kontrax anyavállalatával alapított közös vállalatot Direct Services o.o.d. néven. A szófiai székhelyű társaság egyrészt a Nyomda képviseleti irodájaként, a különböző kártyaalapú megoldásainak értékesítésével foglalkozik, másrészt elindította saját DM üzletágát, harmadik pillérként pedig bevezette a bolgár piacra az ANY elektronikus archiválási megoldását. A Direct Services a közel két évtizedes megalapítása óta a bolgár piac komoly szereplőjévé nőtte ki magát.
"Igazi csapatmunka áll az elmúlt 16 év sikere mögött, amit a Direct Services-el együtt értünk el a bolgár piacon. A későbbiekben is szívesen dolgozunk majd együtt partnerként, további sikereket kívánunk az új tulajdonosoknak!" – fűzte hozzá a közleményhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója. A cégvezető szerint az ANY hosszú távú célja a piaci jelenlétének megerősítése és folyamatos bővítése, ezzel a cégcsoport eredményének növelése. "Mindezt úgy látjuk biztosítottnak, ha új termékvonalak irányába nyitnunk, főként az óriási tempóban fejlődő digitalizáció felé. A jövő innovatív technológiai megoldásaiba történő befektetéseink teszik majd lehetővé növekedésünket mind a hazai, mind az piacokon" – hangsúlyozta Zsámboki Gábor.