Pénz- és tőkepiac

Kritikus szintet ugrott meg a bitcoin

A kriptopénz árfolyama gyorsan magára talált miután kedden a 30 ezer dolláros szint alá esett, így egy fontos technikai szintet is áttört a hétvége folyamán. A héten tartott "The B Word" konferencia állhat a háttérben.

Május 12 óta először törte át árfolyamának 50 napos mozgóátlagát a – írja a Bloomberg . Mindez jó hír lehet az áprilisi csúcs óta értékének felét elvesztő befektetőinek, hiszen akár egy újabb emelkedési ciklus kezdetét is jelentheti.

Fotó: Evgeny Biyatov/Sputnik

Miután kedden 30 ezer dollár alá esett a kriptopénz értéke, sokan gondolhatták, hogy tovább eshet az eszköz árfolyama, ám szerdán a "The B Word" konferencián újabb támogató nyilatkozatot kapott Elon Musktól, aki arról beszélt, hogy szeretné, ha a digitális pénz sikeres lenne, illetve hogy űrkutatási vállalata, a SpaceX is birtokol az eszközből.

Cathy Wood az Ark Investmenttől arról beszélt, hogy a vállalatoknak meg kellene fontolniuk, hogy rendelkezzenek az eszközből és Jack Dorsey Twitter alapító, aki most a Square nevű cégét is vezeti arról beszélt, hogy a kriptopénz árfolyama ellenálló.

Mindezek hatására a bitcoin árfolyama magára talált és hétvégére át is lépte az 50 napos mozgóátlaga szintjét.

kripto bitcoin
Kapcsolódó cikkek