Megvásárolta németországi leányvállalatának 50 százalékos tulajdonrészét a Masterplast a Hartmut Layer kizárólagos tulajdonában lévő BÜMO-Schrauben GmbH-tól jelentette be a honlapján a magyar építő- és egészségipar gyártó cég. Az akvizícióval a Masterplast Nonwoven GmbH 100 százalékban a magyar társaság tulajdonába került. 

Fotó: Vémi Zoltán / VG

Az üzletrész adásvételére az eredetileg tervezettnél korábban, a 2023-ra ütemezett kivásárlási opció feltételeinek módosításával, a társaság számára kedvezőbb feltételekkel került sor. Az ügylet finanszírozását a Növekedési kötvényprogram kereteiben bevont forrásból fedezi a Masterplast.

Az üzletrész adásvételével egyidejűleg a társaság hosszú távú stratégiai üzletfejlesztési megállapodást kötött a Hartmut Layer érdekeltségébe tartozó BWK cégcsoporttal, amely a Masterplast cégcsoport építőipari termékeinek piaci disztribúcióját vállalta a meglévő nyugat-európai vevőhálózatán keresztül Németországban, Franciaországban, Svájcban és Ausztriában. 

A megállapodás szélesebb szortimentben és nagyobb volumenben biztosíthatja a piacok elérését a Masterplast-csoport számára. A várható jelentős kereskedelmi bővülés termékigényének fedezésével a társaság az üzemeiben rendelkezésre álló szabad gyártási kapacitások lekötését is biztosítja. Az együttműködés üzleti eredményre vonatkozó várható hatásairól a cég menedzsmentje a 2022. januári befektetői eseményen, a frissített stratégia bemutatásával együtt tájékoztatja a befektetőket.