Hamarosan 8 nagy kriptocég vezetőjét hallgatja meg az Egyesült Államok képviselőházának pénzügyi szolgáltatókkal foglalkozó bizottsága – írja a Reuters. A meghallgatásra december 8-án kerül sor, közölte a szervezet szerdán.

Ez lesz az első alkalom, hogy az időközben több mint 2500 milliárdosra nőtt iparág vezetői a törvényhozás elé állnak, hogy ezen eszközök szabályozásáról beszéljenek. 

Fotó: Jakub Porzycki / AFP

A némileg megkésett meghallgatáson olyan vállalatok vezetői vesznek részt, mint a Coinbase, a Circle, az FTX Trading, a Paxos, a Stellar DEvelopment Foundation vagy épp a Bitfury.

Ez utóbbi cég vezérigazgatója az a Brian Brooks, aki a Trump adminisztrációban betöltött pozícióját igyekezett arra használni, hogy megkönnyítse a bankok megjelenését a területen.

Ugyancsak szerdán az ország tőzsdefelügyeletét vezető Gary Gensler arról beszélt, hogy szükséges ezen cégek szabályozása, és noha a legnagyobb kriptotőzsdék, mint a Coinbase vagy az FTX megfelelnek bizonyos szövetségi vagy állami szabályoknak, őket is az értékpapírpiaci felügyeltnek kellene szabályoznia.