Tizenegy forinttal, 182 forintra srófolta fel az AutoWallis részvényeinek 12 havi célárát a Concorde, a vételi ajánlás megerősítése mellett. Az új várakozás 47 százalékkal magasabb a jelenlegi árfolyamnál.

A brókerház vezető elemzője, Vágó Attila az autókereskedő társaság hétfőn ismertetett, a várakozásokat is meghaladó 2021-es értékesítési számainak tükrében frissítette vállalatértékelési modelljét. Az elemző szerint a háromszorosára, 25 ezer darabra ugró jármű-értékesítés alapján a vállalat egész éves eredményszámai pozitív meglepetést okozhatnak. 

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Az elemző által korábban várt 192 milliárd forintos forgalom így végül 207 milliárdra, az eredményességet jelző EBITDA pedig az előző becslésben szereplő 6,6 milliárd helyett 6,95 milliárdra futhat be. Vágó Attila szerint az AutoWallis papírjai jelenleg vonzó értékeltségi szinteken, 6,7-es P/E és 11,8-es EV/EBITDA mutatóval szerepelnek.

A társaságot elemzők közül a Dr. KalliWoda Research január elején emelte 230 forintra az autóscég papírjainak célárát, az OTP Bank pedig tavaly decemberben jelentkezett a korábbinál magasabb, 172 forintos árfolyam-várakozással. Mindkét elemzőház a Concorde-hoz hasonlóan vételt javasol.