A 40 ezer pontos szinttől pozitív korrekció indult a BUX indexben, a szerdai kereskedésben jelentősen felülteljesítette a hazai részvénypiac a nemzetközi hangulatot. Az Equilor szakértői szerint a csökkenő trend azonban még mindig él, 43 ezer pontnál húzódik kritikus ellenállás, melyre érdemes figyelni. A pesti vezető mutatója pénteken 0,7 százalékos pluszban, 41779 ponton zárt.

Az OTP-nek nem sikerült tartósan áttörni a 30 napos mozgóátlagot, mely hosszú ideje erőteljes ellenállást képez, jelenleg 10 534 forintnál. Összességében amíg a 30 napos mozgóátlag alatt vagyunk, lefelé mutat a technikai kép. Az osztalékszelvény levágása miatt most a 10 ezer forintos szinttel küzd az árfolyam, amennyiben sikerülne felette zárni, enyhe pozitív jelzés lenne. A támasz alatt 9 360 forintnál található egy erősebb technikai támasz. A Kormány költségvetési korrekcióra irányuló tervei negatívan érinthetik a vállalatot, amennyiben megemelkedne a bankadó, az alsó támasz is letörésre kerülhet. Pénteken 3,75 százalékos mínuszban 9904 forinton zárt a papír.

 

Szerdán kitört a háromszög alakzatból a Richter árfolyama, bár a Bollinger-szalagok nem jelezték előre a nagyobb elmozdulás lehetőségét. Már a 61,8 százalékos Fibo-szintet teszteli a jegyzés, amennyiben sikerül áttörni, akár a 7 700 forint felett húzódó, 50 százalékos szint is könnyedén elérhető lehet ebben a hullámban. Egyelőre minden indikátor felfelé mutat. A hét utolsó kereskedési napját 2,74 százalékos erősödéssel, 7490 forinton zárta a papír.

Nem túl szívderítő a MOL technikai képe, szabályos fej és vállak alakzat rajzolódott ki a grafikonon. Ha tartósan az 50 százalékos Fibo-szint alatt marad az árfolyam, további csökkenésre számíthatunk. A 200 napos mozgóátlag 2 624 forintnál erős támaszt képez, azonban az alakzati célárfolyam 2 300-2 400 forint közé mutatna. A külföldi gazdasági sajtó arról írt, hogy a vállalat megkezdte a finomítók átalakítását, melyből azt a következtetést vonták le, hogy a Kormány mégis támogatni fogja az Oroszország elleni embargót. Pénteken záráskor 0,59 százalékos mínuszban 2700 forintot ért a papír.

Továbbra is a 410 forintos szinttel küzd a távközlési vállalat árfolyama, áttörése esetén képbe kerülhet a 200 napos mozgóátlag 418 forint alatt. Itt egy fordított fej és vállak alakzat kezd kirajzolódni 414 forintos nyakvonallal azonban, a jobb váll még nem épült ki. A hetet 0,24 százalékos mínuszban, 409 forinton zárta.