A 4iG igazgatósága szerdán döntött a vállalatcsoport stratégiai, üzleti és operatív irányításának átalakításáról, amelynek célja az üzleti és integrációs folyamatok összehangolása, valamint a telekommunikációs és informatikai divíziók hatékonyabb támogatása – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. 

 

A szervezeti átalakítás keretében szétválik az elnöki és a vezérigazgatói pozíció. Az igazgatóság elnöki posztját továbbra is Jászai Gellért Zoltán tölti be, akinek munkáját alelnökként Linczényi Aladin Ádám, a 4iG új vezérigazgatójaként pedig Fekete Péter Krisztián fogja segíteni. 

A döntés-előkészítést az elnöki kabinet támogatja, amelynek vezetője dr. Skultéthy Kinga. 

A cégcsoport tevékenységének, valamint stratégiai és döntéshozatali folyamatainak előkészítésére külön testületet állítottak fel, amelynek tagjai lesznek: Jászai Gellért Zoltán elnök, Linczényi Aladin Ádám alelnök, Fekete Péter Krisztián vezérigazgató, Tomcsányi Gábor operatív területért felelős általános vezérigazgató-helyettes, Blénessy László stratégiáért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes és igazgatósági tag, valamint Thurzó Csaba Ferenc gazdasági vezérigazgató-helyettes. 

Az informatikai és a telekommunikációs divíziók üzleti tevékenységét Blénessy László felügyeli. Az informatikai divízión belül a műszaki és kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi pozíciók átalakulnak igazgatói munkakörökké.

„Akvizíciós stratégiánknak megfelelően, tudatosan építettük és bővítettük a 4iG csoportot az elmúlt években. Ennek köszönhetően számos, egymást kiválóan kiegészítő ágazati kulcskompetenciát egyesítő, jelentős kapacitásokkal rendelkező nagyvállalatot vásároltunk meg, amelyek 6200 munkavállalót foglalkoztatnak három országban, és 16 fontosabb tagvállalatból állnak. A működési stratégiánk legfontosabb eleme, hogy a tagvállalatok ne csak külön-külön, hanem vállalatcsoportként is jól és nagyobb hatékonysággal működjenek az üzleti eredményesség tekintetében, támogatva a további dinamikus növekedésünket is” – mondta el Jászai Gellért, a cégcsoport elnöke.