Nincs jó formában szerdán a magyar fizetőeszköz, reggel még 420 forint alatt kereskedtek az euróval, kora délután rosszabbul fest a grafikon, rövid időre 425 fölé ugrottak a jegyzések. 

Stack,Of,Hungarian,Banknotes,Money,(forints).,Europe,Hungary Stack of Hungarian banknotes money (forints). Europe Hungary Stack of Hungarian banknotes money (forints). Europe Hungary
Fotó: Shutterstock

Ha a forint netán tovább gyengül (eddig a napon belüli gyengülés 1,6 százalék), új történelmi rekordár jöhet: 426,1 felett. Elemzők szerint hamar elillant a forint ereje, amelyet csak rövid időre tudott megtámogatni a hír, hogy Magyarország halasztott fizetéssel teljesíthet a Gazpromnak a gázbeszerzésekért. A Reutersnek nyilatkozott egy budapesti devizatrader, aki szerint a forintpiac most azt árazza, hogy a halasztott fizetés nem oldja meg az ország első számú problémáját, azaz továbbra sincs hír az európai uniós források sorsáról. A kereskedő hozzáfűzte, befolyással lehet a forint árfolyamra az is, hogy a jegybank likviditásszűkítő tendere milyen eredménnyel zárul. A tender eredményét 15,00 órakör közlik.